Vikingar, magi och konst i Åsele

I Åsele snodde jag förbi en utställning som väckt mitt intresse när jag bläddrade i "Åselemarknaden-tidningen" eller-vad-den-nu-hette. Utställningen skulle folk som gillade "skräck, manga och serier" gilla så den var det enda jag hade jag skrivit upp på min To do-lista (som mest innehöll karuseller, souvenir åt mamma och sprit). Oj oj vad jag vart nöjd! På lördagen begav vårat sällskap oss förbi Richard Molanders utsällning och jag bara glodde tills ögonen ramlade av. Efter en stunds tittande frågade jag karln i fråga om han inte sålde några av sina alster, nja det var som inte riktigt det som var meningen, tyckte han. Men jag som var eld och lågor ville gärna ha med mig några av hans skisser hem och han lovade att dagen därpå skulle kopior över konsten finnas till förfogande.

Här nedan finns Richard Molander’s underbara karaktär Folke med diverse karaktärer att beskåda :

Den nedersta teckningen med Oden köpte jag signerad för den otroliga summan fyrtio kronor, karln (alltså Richard) har skapat magi enligt mig. Suck. Den som gillar vikingar, nordisk mytologi och öl borde gilla det han gör.

Den här fantastiska tavlan skrattade vi gott åt, vi  mitt sällskap, kallar den "En helkväll med gänget" (vi kände igen oss alla tre i bilden, haha!).

 

Ångrar tusenfaldt att jag inte bad om att få denne utskriven, för den trogne nintendo-fantasten borde motivet inte vara alltför okänt. Fantastisk tolkning. Copyright bla bli bla.

Hemsida : http://www.creativebrothers.se/richardmolander.html

 

Kuriosa: När jag stod där, bakfull, hålögd och osminkad, och skulle köpa dom fantastiska skisserna, samt förhandla om priset, filmades jag till ett reportage som ska handla om Richard Molander, bör väl inte vara alltför svårt att youtuba sig fram. Har inte sett skiten själv, vågar inte. Kanske hänger mig när jag ser hur jag såg ut, haha!

 

 Avslutningsvist: cred till karln, hoppas du ror hem ditt filmprojekt, trycker t-shirts med Folke, blir rik och mäktig samt snyggar upp din hemsida, den var inte alltför attraktiv!

/Minna

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Richard Molander

    Schysst blogg Minna! Ja det blir fler saker som händer framöver, mera serier,tröjor,skulpturer. Fler nintendo bilder och fler folke grejer och hemsidan skall göras om 😉

    Kommer även fler utställningar på lite andra ställen än Åsele. Det är en hel del på g och fler saker tillkommer så jag kommer att ha fullt upp.

    Det var kul att läsa din blogg, skall hålla ögonen på den.
    Ha det gött.
    Stay Heavy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.