Förefaller att man förfaller…

Borde satsa på att få någon sund arbetsrytm, dvs att när jag väl är ledig så ska jag inte 1, vara vaken hela natten och glo på serier och 2, sova tills sen eftermiddag och gå miste om hela dagen. Hur gör working people egentligen? Inte som jag antar jag. Vill ha ett normalt fungerande system. Man kanske ska gå i säng så fort man kommer hem från jobbet på kvällarna. Men felet som jag och många andra ungdomar som jobbar inom vården är att vi tänker att vi "vill hinna med något". Om jag jobbar till nio på kvällen är jag hemma strax innan halvtio. Och om jag ska jobba dag, dagen därpå ska jag upp halvsex. Då upplever jag att jag inte får något gjort, eller hinner göra något så då är jag uppe till elva-tolv och sen går jag i säng. Men då är man så trött när man kommer hem efter arbetspasset som slutar fyra att man är så trött pga för få sovda timmar att man blir smått apatiskt. Grrr. Och som sagt, under mina lediga dagar sover jag mest.
Måtte jag aldrig bli arbetslös, skulle förfalla till nåt grottmans-stadium där jag slutade tvätta håret, noppa ögonbrynen, äta regelbundet och träffa människor. Får en vision av mig själv som sitter uppe på nätterna på internetforum, ser på anime eller spelar tv-spel. Går bara utanför lägenheten när sopor ska kastas eller proviant måste inhandlas, och det gör jag tidigt på morgonen när inga människor är ute. Efter en tid har jag avskärmat mig från människobyn och låter folk sköta matinköp åt mig, för då har jag blivit en riktig hikkikomori*. Huga, hemska tanke. Sen går jag väl upp sjuttio kilo och blir så ful att samhället inte längre vill veta av mig.

Planerna för resterande timmar av dagen är : krubba, dricka svart kaffe, gå på biblioteket och låna seriealbum, se dom fyra avsnitt som återstår av den briljanta serien Durara!!. Måste printscreena lite bilder och skriva en rescension, var ett jävla tag sen jag ramlade över en serie med den kalibern.

* = Hikikomori är en japansk term som beskriver unga människor som väljer att leva utan socialt liv och varken studera eller arbeta. Den ekonomiska försörjningen säkras genom hjälp av den närmaste familjen. Hikikomoriernas tillstånd motsvarars av diagnoserna utbrändhet  och social fobi. (Taget från wikipedia)

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.