Animerad klass-skillnad med dramatik

Har just sett om den mysiga anime-serien Emma: A Victorian Romance. Suck vad den är fin. Mycket kärlek, England under den viktorianska eran, historia, klass-skillnader, tjusiga klänningar et cetera.

Handling: Serien handlar om pigan/hembiträdet/jungfrun Emma, som en dag  möter William, som är från överklassen, eller lågadeln om man ska vara fisförnäm på titlar. Emma arbetar åt den äldre kvinnan Kelly Stowner som var Williams guvernant. Dom förälskar sig i varandra men såklart ställer deras olika klass-skillnader allt på tvären. William är av överklass, eller lågadeln, vilket sätter han i en pikär situation då hans far vill gifta bort han till en flicka från överklassen så dom till sist får tillhöra den "riktiga" överklassen. Orkar inte dra någon djupgående analys men gillar man kärlek, drama, historia, England under den viktorianska eran, dramatik, vackra klänningar, maids så är Emma: A Victorian Romance något att ta en titt på. Serien är på 24 episoder och har sin egna animeringsstil, har passande musik och är unik i sitt slag (när det kommer till japanska animerade serier).

Betyg: 9 av 10 vodkaflaskor (såklart sätter jag betyg efter genre, antal avsnitt et cetera).

 

 

Etiketter:

En kommentar

  1. Frugan

    Får lite Jane Austen-vibbar. Har tänkt se den länge, men aldrig fått tummen ur (som med allt annat).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.