Valdebatt i Robertsfors!

Studiefrämjandet i Umeåregionen som är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund arrangerar politiska debatter nu under valtider och på onsdag den 25 augusti kl.18:00 är det Robertsfors tur att hålla en debatt.
Debatten kommer att inefatta tre förutbestämda frågor, de två första är i alla kommuner samma, nämligen ungdomar och integration. Och det sista ämnet är lokalt anpassat och i Robertsfors är ämnet Jenningsskolans framtid. Och eftersom jag var ordförande i elevrådet på Jenningsskolan under den nedläggningshotade perioden så är denna fråga mig väldigt kär och något jag brann/fortfarande brinner för, även om jag tagit examen från skolan.
Jag vågar nog påstå att jag var den mest engagerade eleven på skolan som var involverad i frågan om "Jenningsskolans vara eller icke vara" så jag kommer såklart vara på plats och höra vad som debatteras i frågan och om tillfället kommer, även säga några väl valda ord till politikerna.

Jag hoppas att så många privatpersoner som möjligt kommer att infinna sig på Centrumhuset på onsdag klockan arton nollnoll som åhörare för att lyssna till vad våra lokala politiker har att säga om dessa tre ämnen. Samtidigt hoppas jag att publiken vågar säga ifrån och skapa debatt. Jag citerar mig själv "politiker valda av folket måste lyssna till vad folket har att säga" (SR 02/12/09)
Här nedan ser vi en bild när jag och elevrådet överlämnar 1600st namnunderskrifter på medborgare som vill ha kvar Jenningsskolan, något som Lars Bäckström (C), Marta Persson (C) eller Rolf Olofsson (C)  inte kan vara så dumma nog att blunda för.

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Maria N

  Det är viktigt att någon ansvarsfull politiker ser att Jenningsskolan inte är möjlig att driva för Robertsfors kommun! Finns intresse hos befolkningen, kan det istället bli friskola eller skola på intraprenad, men kommunen är för liten och det är idag alldeles för få elever som söker.

 2. Minna Toivanen

  Svar till Maria N (2010-08-20 13:20)
  Och kan det vara att dessa ”ansvarsfulla” poltiker har en dle i att det är för få som söker till skolan?
  Ska Robertsfors gå samma öde till mötes som Åsele? För drygt tio år sen var befolkningsmängden på 5000 men idag är dom under 3000. Anledning : inget som håller ungdomarna kvar i kommunen.

 3. Minna Toivanen

  Svar till Bertil Örjestad (2010-08-22 22:27)
  Ja och någon måste visa dom där griniga gamla gubbarna från ett visst parti att dom inte kan härja och förstöra så mycket som dom gjort. Ska bli roligt att höra vad som sägs under debatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.