Dante’s tredje krets på kooperativet

Tillbaka från kooperativet vars besök kan liknas vid en krets i Dantes inferno*. Man borde kanske komplettera den tredje kretsen till "Dom glupska – döms till att förevigt dra en kundvagn runtrunt en matbutik i jakt efter mat medans en kapsåg ger ifrån sig ett hjärtskärande vrål".

Träffade en sjuksyster från mitt "ex-jobb" som försökte hitta flingor. Jag pekade lite på måfå åt ett håll och försökte i min tur att hitta kakao. Efter att ha snurrat förbi samma hylla tre gånger, fastnat med dragkorgen i alla kablar som ligger överallt, sett samma gubbe för fjärde gången hittade jag tillsist kakaofanet. Men det är bara att ha överseende, snart är ombyggnationen klar och alla får en ny fin butik att handla i.

Stötte även på Studiefrämjande-Inga som påminnde om morgondagens politiska debatt på Centrumhuset (klockan 18:00), hon bad mig komma lite tidigare så jag skulle hinna träffa och prata med moderatorn vars namn jag glömt.

Nu blir det riktig lyxig husmanskost värd en arbetslös, dvs 8st fiskpinnar! Utan något till.


Working-gubbs med arslet i vädret inne på kooperativet.

 

* = Kommer från den kända boken "Divina commedia" eller också "Den gudomliga komedin" där författaren Dante Alighieri färdas genom helvettes nio kretsar. Mer info kolla wikipedia.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Lotten Lindström

  Ljuv musik för en svenskafrökens öron, att höra att dagens ungdom kommer ihåg detta centrala nedslag i litteraturhistorien! 😉 Helvetestrattens tillämpbarhet i livet är ständigt lika aktuell i den verklighet där olika former av syndabockar är så praktisk att ha…. 🙂

 2. Lotten Lindström

  Aaaaahhhhh! 😀 Det är nästan så att man tror att du varit min elev! Misstänker dock att jag kan ha haft någon släkting till dig, när jag jobbade på Jennings, en gång i tiden! 🙂 F ö, om du inte redan läst den, läs Dostojevskijs ”Brott och straff”!

 3. Dessan

  sv: Nej, det är faktiskt inte paint utan en photoshop inspirerande bildprogram som heter Paint.net som finns att ladda ner på internet genom att söka på google…

 4. Dessan

  Det var inga problem för att mig fixa den dära länken genom inlägget, man måste vara medlem på bloglovin, sen registera sin blogg där och då får man en källkod… Då måste man trycka på knappen ”källa” som finns där man skriver ett inlägg, klistra in det där och sen trycker du på källa knappen igen och sen spara inlägget. Sen på bloglovin står det en grön knapp från de fönster du har hämtat källkoden typ: Hämta min blogg, eller nåt och sen är det klart! 😀

 5. Minna Toivanen

  Svar till Lotten Lindström (2010-08-24 20:11)
  Har den första svenska utgåvan! 😉 Den boken gav mig en hel del underliga drömmar en tid efteråt…
  Om du hade en ”släkting” så var det nog nån av mina bröder, var det Jani, Jari eller Jimi?
  Aha, där ser man, världen är allt liten!

 6. Lotten Lindström

  Det var Jimi, den arma stackarn! Hälsa! *S*

  JOdu, nog blev man lite underlig i pallet efter den boken! Snacka om psykotisk bok! Ordinär skräckfilm är amatörmässig i jämförelse!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.