Bill Robin är familjens nya Kalle Anka

Jag arbetade julaftonskvällen och morgon dagen därpå så när jag kom hem igår vid fyra så tog jag mig ett välförtjänt glas vin och såg på kultrullen Vargens Son med mina bröder. Vargens son är en dubbad film från 1977och är baserad på en bok av Jack London. Och sen är den är helt fucking magnifik. "Stunttricken" och slagsmålsscenerna är helt briljanta och innovativa om man tar tidsperioden i åtanke. Och inte att förglömma är soundtracket en guldklimp för sig och timmar efteråt så nynnar man på ledmotivet.


Bill Robin, min nya idol!

När filmen tråkigt nog var slut dammade vi av Monopolbrädet och kavlade upp ärmarna runt köksbordet för en omgång. Tja vad ska man säga, det är alltid en utmaning att spela sällskapsspel där det går ut på att vinna med mina bröder. Bara en harmlös omgång Yatzy kan förvandlas till en tävling på liv och död, ära och heder, svordomar och kalsongryck. Den här omgången av Monopol liknade inget vi spelat tidigare, man kan kalla det "Inteckningarnas omgång". Alla skulle köpa alla gator dom kom åt och ville man inte ha den så såldes den på exekutiv auktion för trettiotusen (när gatan egentligen bara kostade två). Det var hot, fängelsebesök efter varann, jordbävning på Diplomatvägen, inteckningar, cigarettpengar, pakter, korkade deals och efter många timmar åkte stormästaren i Monopol för första gången ut ur spelet. Han var bankrutt. Själv kom jag på tredjeplats så jag var nöjd. Efter spelet for mansfolket på pokerturné på andra sidan ån, och jag for i motsatt riktning och drack vin, lyssnade på finsk musik och pratade om vemod tills klockan var morgon igen. Och när jag inte längre orkade hålla ögonen öppna tackade jag för mig och skyndade mig hem i snålblåsten för att få sova. 

*

Jag tänker inte stå och rabbla upp vad jag fick i julklapp som värsta kapitalisten utan bjuder på tre små glimtar här:

1, Den mest praktiska julklappen var en mobiltelefon (fast jag har lite svårt att förstå alla moderna finesser)
2, Den mest "det är bara så jag"-julklappen var en tvättsvamp format som Pacman.
3, Den mest "det är bara inte så jag"-julklappen måste vara dom röda pyjamasbyxorna med stora rosa rosor och sidenband som man ska knyta vid anklarna. Sen fick jag en grönrödblå "skogshuggartröja" från Dressman, som är tänkt att jag ska sova i. Kombinerar jag dom två plaggen blir det en fabulös outfit.

Nu ska jag dricka sur apelsinjuice, käka ostkrokar, se på smala fotomodeller och sen blir det att se filmatiseringen av Tracy Chevalier’s superduperbok Flicka med pärlörhänge. adjöss!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.