Minnalainen’s årskrönika


 

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
(kan även innefatta saker jag varit med om under året som jag aldrig varit med om förut)

– Tog studenten, första familjebröllopet hölls, drack min första öl, åkte på husvagnssemester, åkte båt, hade frugan på besök i byn, röstade i riksdagsvalet, började blogga, besökte Uppsala, tog hand om ett eget hushåll, började med inredning, fick stopp i toaletten, åskan slog ner i mitt hus,  drack mojito och så vidare.
 
2. Höll du några av dina nyårslöften?

– Jag hade tretton stycken nyårslöften och här nedan bifogar jag hela listan. Det som är överstryket är saker som jag avklarat.

3. Blev någon av dina vänner förälder i år?

– Nej, sånna vänner brukar inte få fortsätta att vara vän med mig, hö hö. Nä skämt åsido bara. Dom höll sig i skinnet i år.

4. Dog någon som stod dig nära?

– Han stod mig inte nära, men det var en person som jag respekterade mycket.

5. Vilka länder besökte du?

– Narnia…okej då, inte ett enda! Fan, nästa år SKA jag resa nånstans!

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha 2011?

– Jag vill ha en mysig lägenhet i centrala Umeå i 50-talsstil. Sen vill jag ha en ny dator som inte stänger av sig hela tiden.

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

– När storebror gifte sig och när jag tog studenten.

8. Vad var din största framgång 2010?

– Hm, knepigt. Att jag lyckades dricka min första öl kanske?

9. Största misstaget?

– Att jag började röka igen. Men till mitt "försvar" så är det absolut inte på samma nivå som förut.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

– Några förkylningar, en halsfluss, menssmärtor, en hel del tandvärk första halvåret och lite uppskrapade knän.

11. Bästa köpet?

– Jag är duktig på att fynda saker på second hand eller tradera, men annars tycker jag att min (dyra) leopardpäls med dragkedja var ett riktigt bra köp. Den värmer väldigt bra nu när det är över tjugo minus grader, sen är den fabulöst snygg. Självklart är det inte äkta päls.

12. Vad spenderade du mest pengar på?

– Mat, toalettpapper, bindor, böcker, strumpbyxor, sprit, bussresor, lättsaltade chips & skivor.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

– Det finns nog en hel del pärlor under årets lopp som gjort mig glad, men jag tror nog jag var riktigt fucking glad när brorsan gifte sig. Det var en helt awesome händelse. Cermonin, klänningen, all kärlek, maten, människorna, danserna. Ja allt.

14. Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2010?

Audio Killer Loop – Dir en grey
Ein blick zurück – L’âme Immortelle
Ku
chizuke – BUCK-TICK
Abandoned – Kamelot
Caroline – Crematory
Indestructible – Robyn
La lei la –  Lalla hansson
Hiekka – Apulanta

White wedding – Billy Idol
 
(ny) 15. Vem, vad eller vilka får årets "usch" av dig?

– Folk som tar bilen i onödan, folk som inte kan källsortera och trasiga luftkonditioneringar.
 
16. Vad önskar du att du gjort mer?

 – Bastat, tagit ansvar, läst böcker, sett på teater, rest, pratat, svarat i telefon, tagit långa promenader på måfå, solat, varit mer klimatsmart, kramats och så vidare.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

– Tjatat, bråkat, varit bakfull, varit apatiskt, ratat, varit pank, slösat energi på människor som inte förtjänar det, åkt bil, ätit socker och så vidare.
 
18. Hur tillbringade du julen?

– Jag arbetade, men jag såg Tomtens verkstad och fick äntligen höra den kultförklarade meningen "Har jag närt en kommunist vid min barm?!"  från Karl Betils julafton.

19. Blev du kär i år?

– Nej (den här frågan ryker nästa år).

20. Hur många förhållanden?

– Flera tusenmiljarder såklart! (den här frågan också)

21. Favoritprogram på tv/datorn?

– Har sett otroligt lite på tv, nån gång kan jag se lite Top Model, program med min älskling Gordon Ramsay och dokumentärer. I år har jag varit duktigare att se på anime och dom bästa serierna har varit Shiki, Golgo 13, Fairy Tail, High school of the dead, Ookikku Furikabutte säsong två, Eyeshield 21, sista sägongen av Nodame Cantabile och sen kommer jag inte ihåg nåt mer på rak arm.

22. Bästa boken/böckerna du läste i år?

 – Ormar och piercing, Baby Jane, Potensgivarna, Jag är din flickvän nu, Välkommen till Fjuckby, Varje dag man inte äter pizza är en seger, Happy Sally, This charming man och sen har det varit en hel del repriser.

23. Största musikaliska upptäckten?

– Helt klart Apulanta. Hade bara hört en låt med gruppen tidigare men iår har jag verkligen upptäckt gruppen på riktigt. Många låtar som jag lyssnat på om och om igen under årets lopp, bäst var nog Hiekka, Käännä se pois & Tuhka ja veri (no shit är det ett finskt band?).
 
24. Något du önskade dig och fick?

– En massa snö till min födelsedag!
 
25. Något du önskade dig men inte fick?

– Norrsken till min födelsedag!

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

– Tog sovmorgon, drack kaffe, bloggade, lyssnade på Bulldog Mansion, arbetade till nio, for hem och käkade knäckebröd och sen gick jag isäng (men helgen därpå firades jag med min familj).

27. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

– Mindre tandvärk, bättre ventilation på sommaren, bättre ekonomi, trognare vänner, en snarkfri gris, Att Summoned Tide vann Rockkarusellen,  mera promenader,  lindrigare menssmärtor och en bättre kötid hos Bostaden.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Här tolkar jag frågan som att det rör sig om min klädstil.

– Marinblått, turkost, leopard, pärlörhängen, mörkbrunt långt hår, silvrig ögonskugga, jeanskjolar, ljusblått och mönstrade strumpbyxor.  

29. Vad fick dig att må bra?

– Diskussioner, scrabble, umgänge, animekvällar i soffan, tända ljus, sömn, bra böcker, omtanke, skratt och så vidare.

30. Vem saknade du?

– Många, men jag sa det aldrig.

31. De bästa nya människorna du träffade?

– Träffade många härliga människor i år! Några härliga personer på kurs, en del på fest, lite knasiga typer via en internetcommunity men årets person är nog en viss vitblond skräckälskande finsk herre.

(ny) 32. Årets roligaste?

– Att folk misstar mig för en asiat.

(ny) 33. Årets händelse?

– Att brorsan och bandet fick släppa en skiva!

34. Årets största kärlek?

– Utan tvekan går titeln "Årets kärlek" till min storebror och hans fru (ledsen Victoria & Daniel!)
 
35. Årets besvikelse?

– Riksdagsvalet.

(ny) 36. Årets citat?

"Det du inte fick gjort igår får du fan göra idag"
– Minnalainen


37. Årets snällaste?

– Iggy, kör mig hela tiden till bussen, hjälper mig att bära lådor, hjälper mig hem med tunga matkassar, visar hur dammsugaren funkar, hjälper till när jag får stopp i toan och så vidare.

(ny) 38. En plats eller en händelse som du önskade att du befunnit dig på i år?

Hyllningskonserten som hölls för Nobels fredspristagare Liu Xiaobo, jag är inget stort fan av Robyn men det här framträdandet får tio vodkaflaskor av tio.

 

 (ny) 39. Välj ut årets bild eller en bild som sammanfattar året som gått.


Bilden när jag dricker min första öl är en bra bild, den symboliserar att jag tar mig an nya utmaningar och sen har jag på mig min favorittröja som jag använde flitigt under årets gång. Den är köpt från Monki. Sen är 2010 året då jag färgade håret brunt och lät det växa ut.

 

(ny) 40. Utan att göra detta till nyårslöften, hur tror du att nästa år blir?

2011 är året jag definitivt lyckas ta mig från byn, får ännu längre hår, skaffar mig en tatuering, börjar antingen på universitetet eller arbetar på en ny arbetsplats. Jag sparar till en resa utomlands, promenerar mera, går oftare på museum eller teater, går på en blinddate, lär mig dricka rödvin och att busvissla. Sen börjar jag rita med ritplattan och provar att köra skoter. 

Tack tvåtusentio för ett hyffsat år, men nästa år blir nog bättre!

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.