Vintagebaddräkt och old school med batteri

Jag drömde inatt att jag hade en silvergrå fuskpäls och befann mig på en konstutställning med bisarra tavlor som lika gärna kunnat vara ett tryck på påslakan, sen var jag på krogen och försökte beställa en Gimlet cocktail men ingen bartender visste hur man gjorde och försökte hela tiden pracka på mig Mojito eller White Russian. Till sist slängde dom ut mig eftersom jag bröt mot deras "policy", dvs "bartendern har aldrig fel".
Sen arbetade jag på ett behandlingshem och i den här sekvensen av drömmen var allt i svartvitt och jag hade en vintagebaddräkt, en gigantisk strandhatt med brätt och gick runt och konverserade med behandlingshemmets gäster. Sen vaknade jag av att jag var otroligt törstig och kissnödig. En tämligen underlig kombination.

*

Vanligtvist är jag en person som gulpar i mig ett helt glas vatten i stora klunkar. Nu var det tur att jag var så torr i munnen att jag först tänkt ta en liten sipp för att blöta ner min torra strupe. För vad får jag se om inte två döda blomflugor i glaset! Blä. Efter att ha kastat två sorters vatten tittade jag på klockan och stönade när jag såg att den var tre på morgonen. Alldeles för tidigt för att vakna och alldeles för sent för att försöka somna om. Jag kliver vanligtvist upp vid femtiden när jag arbetar morgonpasset så jag knäppte istället på mp3-spelaren för att få tiden att gå. Min mp3-spelare är en svart liten sak av märket Avant, när jag beställde den så var jag noga med att se till att man skulle kunna plugga in den direkt till datorn. Istället för att tjaffsa med kablar hit och dit, som mina tidigare modeller har krävt. Döm min förvåning när jag får hem den och ser att, visst har den usb-sticka så man kan plugga in den direkt till datorn. Men den drivs av batterier! Va? Jag var helt övertygad om att batteridrivna saker var "old school" och höll på avvecklas. Njet.
Min stackars Avant har hängt med ett tag nu och den ser inget vidare ut. Hylsan man ska täcka över usb-stickan med har försvunnit för länge sen, och ett tag var luckan till batteriet också försvunnen. Sen lyser bara displayen blå. En gång i tiden kunde man nog se vad låten hette, hur mycket batteri man hade och så vidare. Men jag tror den norrländska kylan tog död på den funktionen ganska snabbt. Och nu har det blivit nåt error som gör att när jag kommer till sista låten på listan så kan jag inte svippa över till den första utan den spelar samma låt om och om igen. Så när jag lessnar på att höra samma låt om och om igen får jag backa tillbaka (för nån shuffle-funktion finns det fan inte). Sen gjorde jag en annan upptäckt när jag låg i mörkret, att jag inte tänkt på det förut är ett mysterium. I min mp3-spelare som har några år på nacken har jag samma musik som när jag fyllde den för första gången. Helt otroligt. Nån enstaka ny låt har jag lagt in, men mer än hälften av låtarna har hängt med i flera år. Då kan vi snacka om slitstark musik som man inte tröttnar på.

Åh, nu är klockan snart halvsex, då kan jag dricka kaffe och sminka mig.