När finns det tid för egna tankar?

Jag vet inte vad jag tycker är värre. Att äta framför tv i vardagsrummet eller ha en tv i köket.
Och när man börjar ha en dvd i köket undrar jag inte om det, eh, börjar tappa proportioner? Är det så hemskt att faktiskt sitta ner i en kvart och samtala? Eller om du är ensam, att ha en stund där hjärnan inte går på autopilot medans tv spyr ut reklam och hjärndödande program med kändisar som förnedrar sig i tv med gigantisk sumobrottardräkt eller tjockisar som ska gå ner i vikt eller töntiga inredningsprogram där dom våldtar ett slott och gör toaletter utan speglar. Anledningen till att jag kliver upp ganska tidigt på morgonen är inte (som dom flesta tror) att jag ska sminka mig i en timma framför spegeln, utan för att jag ska sitta ner en stund i lugn och ro och formulera några tankar och njuta av en kopp kaffe. Där har man en bra start på dagen. Och sen är det min stund på dagen.

(men allvarligt, en dvd-spelare i köket? Jag fattar ingenting!)

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.