Nytt år, nya animeserier!

Nytt år, vilket betyder nya möjligheter, nya tag med ett hälsosamt liv och så vidare. nya äventyr och såklart det viktigaste nya animerserier! Året har knappt börjat och det har redan släppts en hel del avsnitt på nya och spännande serier. Vi har titlar som Wolverine, Gosick, Deadman Wonderland, Freezing, Nichijou, Level E, Fractale, Supernatural (yes, från tv-serien med samma namn) och serien som får mitt hjärta att klappa onaturligt fort : Fate/Zero! Jaaaa, såhär upphetsad har jag inte varit sen Final Fantasy 7 skulle bli film! Anyway, det finns många serier att se fram emot mina kära animenördar.

Jag har sett första avsnittet från tre rykande färska animerserier och tänkte på mitt vanliga amatörmässiga och inte så korrekt gramamtiska sätt recensera vad jag tycker att serien utlovar.

I det här inlägget blir det, Wolverine, Fractale & Gosick

 

1.WOLVERINE 
Madhouse och Marvel slår sig ihop ännu en gång och efter Ironman får det en riktigt att vattnas i munnen när X-Men’s råbarkaste hjälte får en egen animerad serie.
Tja det fick mig att vattnas i munnen tills jag hörde, nån minut in i serien, att Rikiya Koyama gör rösten till Logan. Neeej!! Fel val av röstskådespelare enligt mig! Rikiya Koyama’s röst får mig att associera till medelålders gubbar med grått hår…inte en supersexig muterad hjälte. Ja det var bara att försöka ignorera fel val av röstskådespelare och ge avsnittet en någalunda chans ändå (men varför just Koyama??).
Avsnittet börjar med att en lyxyacht kommer upp i bilden och på däck står en svarthårig och vacker japansk kvinna och ser melankoliskt ut mot vattnet. Logan kommer fram till henne och frågar om hon fryser, "nej inte när jag har dig". Urk. Okej, bara att förbise det kassa röstskådespelarvalet OCH den tarvliga romantiska frasen. Tur nog får vi se action direkt efter. Superavancerade soldater hoppar fram med lite teknisk utvecklade våtdräkter och försöker meja ner Logan med sina vapen. Funkar inte så bra med tanke på att våran muterade hjäte har en otroligt snabb läkningsförmåga, men dessvärre råkar hans flickvän försvinna och vi zappar fram ett år fram i handlingen.

Utan att spoilera handligen alltför mycket kan man sammanfattningsvist säga att det handlar om att Logan försöker finna sin mystiskt försvunna flickvän och snubblar över en mäktig organisation (givetvis kriminell) som håller henne fången.

Animeringen är som vanligt när det kommer till Madhouse, mycket mycket snygg. Den ser exakt ut som stilen i Devil May Cry, för er nördar som sett den. Ibland när Logan stod i en viss vinkel kunde jag nästan svära på att det var Dante jag såg. Musiken är helt okej men inget som får hörselorganen att explodera bort. Handlingen känns lite tortflig och även om animeringen blåser bort hjärnan och dom häftiga våtdräkts-skurkarna kickar ass så måste jag tyvärr säga att jag kan sträcka mig till avsnitt två men gör den ingen helomvändning hoppar jag nog över Wolverine.


Scener från episod 1 ur Wolverine

 

2.FRACTALE
Här har vi en äventyrsanime med ett intressant koncept. Huvudpersonen är en ung pojke vid namn Clain som bor på en nästan öde ö där "The fractale system" styr invånarnas liv i en alternativ framtid. Ön är  till större del bebodd av robotliknande väsen som kallas "doppels" och några fåtal människor. Även Clains föräldrar är doppels som han med hjälp av sin tankar kan få försvinna när han helst önskar. En dag räddar han en skadad flicka vid namn Phryne som är på flykt och lika snabbt som hon kom in i hans liv försvinner hon. Kvar lämnar hon en brosch som visar sig vara ett datachip. I slutet på avsnittet lyckas han knäcka datachippet och döm allas förvåning vad som kommer ut.

Man får inte veta särskilt mycket om "The fractale system" i första avnittet och jag hoppas på mer information om själva systemet och hur det kommer sig att det inte finns så många människor. Sen är den mystiska flickan Phrynes ursprung intressant och varför hon försvann och lämnade sin brosch i Clains förvar.

Animeringen är ljus och lättsam och karaktärernas rörelser känns smidiga. Handlingen känns innovativ och bakgrundsmiljön vacker. Jag ser fram emot nästa avsnitt!


Scener ur episod 1 ur Fractale

 

3.GOSICK
Gosick är studio Bones senaste ögongodis och utspelar sig i början på 1900-talet i det påhittade europeiska landet Sauville. Historiens centrum är en internatskola för överklassen och adelns ungar. Avsnittet börjar med lite kuslig stämning, en grupp med maskerade människor, lite åskväder i bakgrunden, en äldre läskig gumma som predikar olycksbådande om mord och sen ett klipp när en blodtörstig hund sliter några harar i stycke. Ja hittils ser det bra ut. Sen bryts det för ett sött intro med en ganska bra låt och sen introduceras man för en av huvudpersonerna, den japanska studenten Kazuya Kujo. På internatskolan har han fått smeknamnet "The black reaper" på grund av sitt mörka hår och sina svarta ögon och studenterna verkar livrädda för honom. Den enda som inte skräms av hans utseende är en lärare som verkar gå på speed och som praktiskt taget puttar in honom i bibliotekstornet så att han kan läsa på om spökhistorier och ursprunget till hans smeknamn. Kazuya sitter i mörkret och läser i en bok om spökhistorier när han får syn på ett blont hårstrå i en bok och av en slump råkar se något blänka längst upp i tornet. Han rusar uppför dom tretton våningarna (eller var det fjorton?) och längst upp i tornet möts han av en blomstrande botanisk trädgård ochen vacker blond flicka i lolitakläder som han misstar först för en docka.
Flickan heter Victorique och är extremt intelligent och råka gå i samma klass som Kazuya men är aldrig med på några lektioner. Istället spenderar hon all sin tid i bibliotekstornet och löser mordfall och mysterier åt polisen med hjälp av sin hjärna.

Första avsnittet var en fröjd att titta på men jag var inte riktigt säker på om jag skulle gilla handlingen. Men den vuxna och kusliga stämningen och dom smarta mysterierna är tillräckligt för att jag ska ha slukat avsnitt två och väntar ivrigt på nästa avsnitt. Den läskiga gumman i början och hararna? Ja det får du allt se efter själv vad dom hade för poäng.


Scener ur episod 1 ur GOSICK

 

Nästa gång tar jag mig en titt på Freezing, Level E & Supernatural!