Hundra kilo kärlek

Medans jag lekt i min grotta här i urskogen så har visst BOKREAN börjat ute i den riktiga världen! Analklåda också. Varför finns det ingen bokaffär i den här kommunen? Det är inte samma sak att beställa böcker från internet när det är rea. En viktig aspekt med rean är att gå runt alla uppställda bord med alla högar av utvalda böcker. Stå och artigt trängas med andra bokintresserade, kontrollera syretillförseln så att man inte flåsar alltför upphetsat när man hittar ett riktigt bra fynd. Ett fynd där man sparar massvis med pengar. Tillsist har man plockat på sig sju-tolv böcker i famnen och tyngden får ryggradskotorna att implodera men det är det värt. När du betalat, hittat en påse som inte går sönder av tyngden, kommit dig hem, pillat bort alla gula klisterlappar från omslaget och kan skriva in ditt namn och årtalet på insidan av pärmen. När allt är klart kan du placera böckerna i en, för dig, kronoligisk ordning och läsa dig igenom högen bok för bok. Helt underbart. 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Miss Minnalainen

    Svar till Johanna (2011-02-25 16:23)
    Ja det är en gammal vana som jag har, gör att jag har lite koll på mina boktrender. 2004-05 vart det otroligt mycket kriminalböcker, 2007 köpte jag mycket utländsk litteratur osv. Väldigt effektivt sätt att sänka värdet på en bok! Haha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.