Lauantai

Några ögonblicksfotografier tagna under lördagen:
 


Strålande fint vårvinterväder då jag och familjen åkte in till den södra staden för lite födelsedagsfirande. Dock uppstod lite irrittation när vi skulle köra genom Robertsfors samhälle och upptäckte att nästan alla avfarter var avstängda.

Som vanligt var det lika tjusigt hemma hos storebror den äldre och hans fru.


Det bjöds på gofika bestående av fräscha mackor, frestande Budapest-kaka, morotsrutor och söta cupcakes. Allt såklart hemmagjort.

Min present till födelsedagsbarnet. Rosetterna är "återvunna" från julafton men dom är lika fina som om dom vore nyinköpta.


Jag tog en rundtur med kameran och fotade allt fint jag kunde se, det var en hel del. Men sötast var nog katten med Diva-fasoner som iaktog mig slött.

Efter att ha delat ut presenter, beundrat en espressomaskin, skrattat åt "Absolut Bröllop"’-skivan, pratat och druckit mycket kaffe begav vi oss. Hemma i Robertsfors åt vi sen middag på den lokala pizzerian. Proppen gick medans vi satt och åt och vi hoppades lite ironiskt att kassaapparaten inte skulle funka. Men det gjorde den såklart.

Jag bestämde mig för bjuda in mig själv hos min storebror den yngre för att "umgås lite". Det vart Stepmania, alkoläsk, lite rpg-spel, jag provade även att spela ett indie-spel till Wii som var grymt enerverande. Huvudpersonen föreställde en springande Wii-kontroll och man skulle hoppa, slida och sparka på föremål och då uppstod det en melodi och ja, hur lätt tror ni att det är för en som är tondöv?

Man lär sig alltid något nytt när man är på besök hos Nii-nii*, här ser vi hur han "trollar" en av hans särbos. Tyvärr fick jag inte se reaktionen hos hans rumskompisar då han var borta.

Jag observerar lite konst på väggarna.

Efter att ha spelat det där irriterande indie-spelet till Wii tills vi svurit oss blåa såg vi på Suzumiya Haruhi-långfilmen. Den var fucking tre timmar lång och det kändes som om vi satt i en evighet och väntade tills den skulle ta slut.
 

*= nii-nii är ett smeknamn jag har på en av mina storebröder. Nii-nii kommer från Higurashi no naku koro ni och är urprungligen taget från nii-san som helt enkelt betyder "bror" på japanska.