Jag spelar T-t-tetris!


När jag spelar Tetris spelar jag uteslutande med min Gameboy-version. Allt annat är för quitters.


Det hade såklart varit mer retro att spela på Game Boy-original men tyvärr var det min storebror som fick en sån medans jag fick en Barbie. Några år senare fick jag Game Boy COLOR med tjejspelet "Catwoman" som för övrigt var skitkasst.


Jag spelar alltid med melodin Korobejniki i bakgrunden. De andra alternativen är bara överflödiga. Man måste spela med Korobejniki-låten för att komma i rätta "Tetris"-stämmning.


Jag kör alltid samma taktik när jag spelar. Jag hade ingen aning att den hade ett namn men det har den visst. "Maximalpoängsmodellen" som går ut på att jag lämnar en ruta kolonn och fyller den övriga spelplanen.


När jag fått den övriga spelplanen fyra rutor hög så väntar jag tills I-blocket dyker upp och placerar den i det tomma utrymmet. Voila! Jag har gjort en "tetris" som ger x+x*1200 poäng. Nackdelen eller det svåra med den här taktiken är att är att det lätt uppstår hål på de högre nivåerna då blocket faller snabbare om man inte raderar raderna så snabbt man kan. Men ska du nå toppen kan du inte ta den feges utväg är mitt motto. Det var det, följ "maximalpoängsmodellen" och ni har snart blivit mästare i Tetris. Mycket nöje!

Kuriosa : Vill ni veta mer om spelet Tetris och skaparan Aleksej Pazjitnov rekomenderar jag första avsnittet av tv-spels dokumentären "The Rise Of The Videogame".Se hela eller gå direkt till stycket om Tetris här.

Kuriosa II : Den bästa remixen på Korobejniki hittar man här på youtube.