Robertsfors, vems hemkommun?

Jag kommer från centralorten Robertsfors i Robertsfors kommun. En kommun som ligger mittemellan Umeå och Skellefteå. Kör en dryg timma längst E4:an så kommer du att komma till Sikeå där du välkomnas med en stor skylt och sen är det bara att köra inåt land några kilometer för att komma till  Sveriges bästa kommun*. För er som aldrig passerat Sikeå eller varit i krokarna så kan jag berätta att den där skylten man kan beskåda på E4:an brukar prydas av en viss slogan: "Robertsfors – Sahara Hotnights hemkommun".

Vem eller vilka som beslutat att just Sahara Hotnights ska få äran att vara på skylten verkar ingen veta. Men jag tycker det är en utmärkt idé att marknadsföra att bandet kommer från Robertsfors, då ingen annan förutom vi i kommunen vet om det. Till exempel:  åker man nedåt landet och träffar folk från Borås, Uppsala, Skåne eller Göteborg så visar det sig ganska snabbt vem och vilka folk känner till från min älskade hemkommun.

1. Den fiktiva karaktären JW från boken och filmen Snabba Cash
2. Maud Olofsson, partiledare centerpartiet

Ja fan, vad ska man säga? Visst jag kan ju ha pratat med människor som är helt ointresserade av Sahara Hotnights musik eller som bott i nån grotta i tio år. Eller så kanske vi helt enkelt borde ta oss en funderare och sätta JW’s nuna på E4:a skylten. Då han, trots att han bara är påhittad, har marknadsfört Robertsfors betydligt bättre än "våra" Sahara-tjejer.

 
Nästa skylt på E4:an?

 

 * = "Sveriges bästa kommun" är en slogan som går att läsa på en skylt på kommunhuset. Sen är det ett mål som Robertsfors har planerat att nå i framtiden.