Sommaren är en lång plåga

Varför sommaren är en lång jävla plåga enligt mig (uppdaterad)

# Luften inomhus står stilla/är kvav. Vi lever på 2000-talet med androidmobiler, trådlös uppkoppling och självgående gräsklippare  men när det kommer till fungerande ventilationer har utvecklingen stått stilla sen typ 1970.

# (ny) Värmen gör det omöjligt att sova. Täcket klibbar, nattlinnet klibbar, kudden klibbar. Heck, inte ens om man sover naken så går det, allting är klibbigt och svettigt lix förbannat. Enda sättet är att hänga sig upp och ner från taket som fladdermössen gör, eller flytta till kyligare breddgrader.

# Värmen. Behövs det skriva något mer? Krävs en sån jävla anpassning att klara av att vistas utomhus med hjälp av  solhattar, tunna kläder, solskyddsfaktor så man inte får cancer, vattenflaska som man inte blir dehydrerad och kollapsar et cetera. Sen gör värmen en totalt ovillig att göra något, såvida du inte befinner dig vid havet.

# Alla insekter! När ska dom uppfinna något som skrämmer bort spindlar och getingar? Det finns myggljus, hur pass avancerat kan det vara att utveckla något för allt annat? Iallafall så är alla dessa vidriga kryp det som är minst attraktivt med sommaren. Vill man grilla någon kväll så ser alla deltagare ut som uppsvällda freaks efter någon timma på grund av blodsugande kräk.

# Samhället går i ultrarapid. Affärer, bibliotek, vårdcentraler, lönekontor, "valfritt-adminstrativ-verksamhet" går på semester och det är i princip omöjligt att få något gjort, få hjälp med något.

# Småfeta håriga gubbar tycker det är socialt acceptabelt att gå utan tröja när dom handlar. Nej, det är det inte. Jag har ingen lust att se hur mycket hår du har på din bringa eller känna hur länge sen det var du använde deo. Man borde införa en regel som förbjuder folk att gå topless. Vissa tar "illa vid sig" när tjejer går topless, men vissa män har minst lika stora bröst om jag får uttala mig.

# Alla gräsklippare som på undermetvetet kosmiskt sätt startar samtidigt alldeles för tidigt på morgonen.

# Tvånget att vara solbränd vid slutet på sommaren. Något som för mig aldrig lyckats med pga arbete och för lite privat tid.

Vad som är relativt okej med sommaren enligt mig:

# Enda tiden på året det är späckat med aktiviteter som festivaler, konserter & marknader.

# Åska.

# Det är mer socialt accepterat att dricka mitt i veckan under sommaren.

# Man kan cykla utan att halka och slå ihjäl sig.

# (ny) Man slipper vara beroende av när plågbilen kommer och röjer vägen.

# (ny) Finns en oändlig tillgång till vattenmelon och färska jordgubbar på affären.

# (ny) Sommarjobb!
 

…det var nog allt!

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

13 kommentarer

 1. Cupcake

  # Det är okej att ligga en hel dag i en solstol och ändå klassas det ”som om man har gjort nåt” under dagen.
  # Solbrända SNYGGA karlslokar syns i mindre mängd kläder.
  # MJUKGLASS
  # Man kan använda alla underbara high heels som gömt sig i garderoben under snöstormar och driv-is

 2. Miss Minnalainen

  Svar till Cupcake (2011-06-30 23:07)
  Den första punkten går in i ”samhället går i ultrarapid”, alla går i ultrarapid! 😀

  Mjukglass är bara en skälig anledning om man bor på en plats där mjukglassen 1, är god 2, har ett rimligt pris 3, inte serveras av snål kioskpersonal som ger en liten klick…

  Snyggingarna i småa kläder är tummen upp, om du vet av några bra platser får du tipsa så kommer jag med kikaren snabbare än du hinner säga ”svettdroppe”!

 3. Miss Minnalainen

  Svar till Helena Nilsson Springare (2011-07-04 20:45)
  Tomas Ledin och Per Gräslig har jag hittils varit skonad från då jag undviker populärmusik och radio! 😀

 4. Uffe N

  Du har glömt en viktig sak på plussidan. Det är inte bara en viktig sak, den är direkt livsavgörande: man kan _segla_! För mig som gillar havet så är vintern egentligen bara en transportsträcka jag skall ta mig genom tills det blir sommar igen och jag kan segla igen. Och hade jag inte haft segelbåt så hade det gått bra med kajak istället, jag är inte så kinkig…

 5. Miss Minnalainen

  Svar till Uffe N (2011-07-06 22:50)
  Mja, du skriver för blinda ögon då enda båten jag suttit i är en roddbåt, en gång i en fors och en gång på en sjö. Men det är säkert helt underbart för dig som älskar segling!

 6. Uffe N

  Vänta nu lite…. om jag inte fattat fel är du från Finland. Men du har bara suttit i en båt två gånger i ditt liv??? Jag skulle ju väntat mig att någon från de tusen sjöarnas land skulle ha betydligt mer båterfarenhet än så.

 7. Miss Minnalainen

  Svar till Uffe N (2011-07-07 00:26)
  Va, vilka fördomar! Som om att bara för att jag är från norrland så betyder det att jag skjuter älg, åker skoter, brygger hembrännt i förrådet och är gift med min kusin!

  Mina föräldrar är från dom norra finländska skogarna och äger inga båtar.

 8. Uffe N

  Hihihi…

  Det är roligt med människor som inte alls uppfyller fördomar. Vad gäller att skjuta älg har jag hört en siffra på att det finns ett jaktgevär i mer än vartannat hushåll i Norrland, så en hel del (älg-) jägare måste det finnas. Ungefär det samma torde gälla skotrar: de är så vanliga att för utomstående framstår det som att ”alla” har en.

 9. Miss Minnalainen

  Svar till Uffe N (2011-07-07 11:22)
  Jag har varken ägt en moppe, haft epatraktor-körkort eller har vanligt körkort, så jag är verkligen utanför normen! 😀
  Sen har jag aldrig ätit palt, men jag har provat torkat renkött för många år sen, min morbror tog med sig lite när han var i Finland.

 10. Uffe N

  För att vara uppväxt i en liten ort i Norrlands inland är du väldigt ovanligt som inte har körkort. I Stockholm hade du däremot varit väldigt vanlig…

  Torkat renkött är riktigt gott! Men hur gick det ihop med din vegetarianism?

 11. Miss Minnalainen

  Svar till Uffe N (2011-07-07 18:06)
  Jo men det var ju långt innan jag vart vegetarian, griskött har jag inte ätit sen jag var åtta men jag vart helylle-vegetarian när jag gick på högstadiet.

  Jo jag är ganska ovanlig, jag var en av dom få som inte fick körkortet betalt av mina föräldrar så det är anledningen till att jag inte har körtkort. Men jag äger en mycket tjusig damcykel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.