Midnattsbad och sauna

Jag hade förmånen att få sluta lite tidigare från jobbet igår eftersom jag hade gjort upp planer att bada sauna med den finaste cupcake på kvällen. Planen var att jag skulle skynda mig hem för att duscha och göra mig vacker (dvs, raka motsatsen till hur jag kände mig), men när jag såg soffan och kände hur mina fötter värkte så hörde jag hur en liten röst viskade "sätt dig och ta igen dig några minuter, du har gott om tid".

Tja. Jag borde ha lärt mig sen tidigare att powernaps eller powerbreaks aldrig är en bra idé och jag har bara en sak att säga till mig själv när jag vaknade två timmar senare yr, svettig och desorienterad i soffan med ihoptorkade kontaktlinser och mascara på kinden : Perkele idiootti!

Men kvällen blev ändå av. Efter att ha skrubbat upp saunan plus vestibulen som på grund av att det låg beläget bredvid pannrummet var täckt av en massa sot så kunde vi ta igen oss med gott ekologiskt vin. Vi varvade turer i saunan med att sitta i vestibulen och dricka starksprit med mintsmak och diskutera livets alla mysterier (såsom varför alla i våran ålder har skaffat barn) eller bara frossa i gamla minnen från det förflutna (pinsamma ragg och festminnen). Och det vart till och med ett nakenbad strax efter midnatt! Så med andra ord, en riktigt jävla trevlig kväll.

 

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.