En sund kvinnosyn sen 1959

När man rensar på vinden och går igenom alla lådor med barnleksaker blir man nästan mörkrädd. Barnvagnar, dockor, tiaror med matchande låtsasörhängen, ponyhästar, dockhus med mamma-och-pappa-dockor, barbiedockor med tillhörande hus, bil, häst och en jävla massa kläder i rosa, tyll och spets. Man behöver knappast ha tarmar i skallen för att räkna ut vilka signaler dessa leksaker sänder ut, det vill säga : sköta om barn, ta hand om hemmet, sköta hushållssysslor, vara en liten prinsessa med rosa kläder.

Perkele heller. Trots alla dessa mamma-och-pappa-barn-lekar så är jag stolt att jag har en sund kvinnosyn och är feminist. Mina framtidsvisioner spretar tack och lov åt det andra hållet och jag är Barbies motsats : smygtjock, svartsminkad, mörkhårig, urusel på matlagning och jag varken har eller eftersträvar att ha en "Ken" i mitt liv. Vem vill vara en prinsessa och ha en prins när man kan vara sin egna kung?


Copyright mig eller nåt
(bilden är givetvist full med sarkasm)

 

Läs mer om mitt rosa liv här.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Kalle

  Frågan är nu hur du ska avhyvla dina förskräckliga föräldrar som köpte dig dessa djävulens leksaker? De borde vetat bättre! Ställ dem till svars. Är de besvikna på dig att du inte blev en barbie? Jag tycker allt att föräldrar kommer undan med allt för mycket. Var fasen är barnkonventionen när man behöver den? (om föräldrarna ej är i livet så förlåt och bortse från detta inlägg, iofs kan du bortse ifrån det iallafall eller vise versa så denna parentes är ganska onödig)

 2. Uffe N

  Hmmmm…. sund kvinnosyn och feminist säger du…. Är det inte lite som att säga att man röstar på både vänsterpartiet och moderaterna?

 3. Uffe N

  Självklart _kan_ man både vara feminist och ha en sund kvinnosyn samtidigt. Det ter sig bara ganska osannolikt för mig.

  Men det kan vara att jag förläst mig på tex Tanja Bergkvist, Pelle Billing och Pär Ström. Av dessa tycker jag TB och PB är mest läsvärda, men jag vill utfärda en liten varning för TB: hon skriver blogginlägg som tar bortåt en timme att läsa!

 4. peace lakarme

  Hej söt en,
  mitt namn är fred Lakarme, jag var imponerad när jag såg din profil
  i www ..
  och jag kommer att vilja etablera en långvarig relation med dig,

  vänligen Du kan kontakta mig genom min mail,
  [email protected]
  så att jag kommer att skicka min bild och berätta mer om mig.

  Jag väntar på ditt svar så fort som möjligt.
  Från din vän,
  fred.

  [email protected]

  Hello sweet one,
  my name is peace Lakarme, I was impressed when I saw your profile
  in http://www..
  and I will like to establish a long lasting relationship with you,

  please you can contact me through my mail,
  [email protected]
  so that I will send you my picture and tell you more about me.

  I will be waiting for your reply as soon as possible.
  From your friend,
  peace.

  [email protected]

 5. Miss Minnalainen

  Svar till Uffe N (2011-07-23 12:33)
  Jag kände faktiskt inte till varken Pelle Billing eller Pär Ström så det ska jag kolla upp.

  Trist att du anser att det är osannolikt att man både kan vara feminist och ha en sund kvinnosyn, då jag anser att detta går hand i hand.

 6. Miss Minnalainen

  Svar till peace lakarme (2011-07-28 18:33)
  Hej,
  du behöver inte vänta på nåt svar då det aldrig kommer att komma. Jag skrev i samma inlägg att jag inte eftersträvar någon ”Ken” i mitt liv. Ha ett fortsatt trevligt liv!

  Mvh /Minnalainen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.