Så passerade ännu en helg

Fredag: klev upp i ottan och cyklade i duggregnet till jobbet. Arbetade på tills jag slutade. Tänkte cykla hem i duggregnet men vart förbarmad och fick skjuts. Köpte en pava vin på alkot. Kom hem och såg att nedladdningen av spelet som jag köpt online hade kommit ner under natten. Installerade skiten och fördrev fyra timmar med att spela. Åt sen middag som jag inte kan erinra mig om vad det var (säkert nåt gott iallafall). Tog ett eminent glas vitt vin medans jag spelade mitt nya spel och emellanåt kollade jag ansiktsboken. Detta upprepades fram till sen timme då jag såg veckans avsnitt av Kaiji och sen gick jag i säng, klockan var strax efter midnatt.

Lördag: sov lika tungt som ett lik tills efter lunch då jag hasade mig upp och virade in mig i min röda morgonrock. Ute är vädret pissigt och grått. Rostar mig en macka och sen kommer storebror och hans fru på besök. Jag släpar mig till badrummet, duschar och svidar om till mer passande kläder. När jag kommer ut från badrummet har storebror den yngre gjort oss sällskap och vi äter kycklingspett, pesto-lax med hemmagjord potatissallad och baguetter medans vi diskuterar android-telefoner, teknik, konserter, interjuver, hemliga samtal och arbete. Efter maten surfar jag och storebrors fru och kollar in nya uppdateringar till mitt nya spel. Bröderna leker med sina dyra telefoner och drar ner en Justin Beaver-app.
När maten just och pass har smält i våra magar bjuder äiti på tre olika pajer, kaffe och nybakade bullar med smak av apelsin. Efteråt kräks alla i servetterna av mätthet. Jag dricker vin och får håret plattat. Sen slöar alla i divansoffan och småpratar tills det är dags för storebröderna med fru att åka hem. Kramar utbyts och vi vinkar av folket i fönstret.
Jag fördriver kvällen med att chatta, dricka vin och se på animerade serier om internetdektetiver och demonjägare. Kryper ner i sängen med en Berglin-bok och somnar klockan tre på morgonen.

Söndag: repris från lördagen och jag sover tungt till efter lunch, heck lika bra att ta igen förlorad sömn inför den nya arbetsveckan. Klev upp och drack kaffe, observerade att vädret fortfarande var grått och pissigt. Kryper upp i soffan bredvid äiti, hon sorterar recept och jag surfar efter installationer till mitt nya spel. Då och då går jag upp och fyller på kaffemuggen. Till middag äter jag hemmagjorda vegetariska hamburgare och fortsätter med att påta med datorn. Dagen flyter sakta på tills det blir kväll. Noppar ögonbrynen, klipper av alla naglar och kokar en kopp té. Nu ska jag se på nyheterna och sen lägga fram arbetskläderna. Imorgon blir en repris från fredagmorgon.