Hellre tio träd i skogen än en död gris på tallriken

Nackdelen med att bo på internat är att man bor tätt och isolerat med en massa människor. Så drabbar en av förkylning så stupar alla en efter en. Och sen rullar det på som i en dålig variant av Dante’s åttonde krets och man blir aldrig frisk.
Jag vart för sjätte året på raken drabbad av en förkylning under höstlovet. (Bevis från förra året hittar ni här).  Så när jag kom hem efter min lilla roadtrip spenderade jag resten av lovet plus veckorna därefter med att hosta äckligt, bråka med bihålor som imploderar när man ska plocka upp nåt från golvet och fick besök av en återkommande feber i tid och otid. Förkylningen kom inte precis lägligt då det var dagen D för mig och min klass förra veckan. Eftersom jag inte nämnt så mycket vad jag gör på skolan drar jag lite kort så ni ska förstå: Jag går en högskoleförberedande linje med inriktning på solidaritet, hållbar utveckling, miljöfrågor och så vidare. Vi fick i uppdrag i början på terminen att rodda ett EU-projekt. Del ett i projektet är att vi ska anordna ett medborgarinitiativ där vi behandlar en miljöfråga som rör både lokalt och internationellt.
Del två i projektet var att vi skulle anordna och planera en hel dag med temat demokrati och miljö. Så fyra timmar varje torsdag har vi jobbat med att planera dagen som går under namnet "Medborgardagen". Det enda vi hade att gå efter var temat och sen har vi fritt fått utforma dagen som vi önskat (låter enklare än vad det var).

Såhär i efterhand är jag stolt över vad vi lyckades åstadkomma med tanke på att vi inte hade så mycket att gå efter. Men alla mina kollegor har varit superduktiga med att få en välkomponerad och fullspäckad dag! Och jag fick göra något som jag tycker är extra roligt, det vill säga, jag fick hålla i en föreläsning om köttkonsumtion och hur det påverkar miljön för alla elever. Det var bara en del av mina arbetsområden men jag ska inte tråka ut er med detaljer. Men jag kan nämna att jag fått "blodad tand" och kommer gärna föreläsa igen då vi fick en sån fin respons av både åhörare och personalen på skolan (föreläsningen fick till och med några köttätare att gå över till bli vegerarianer). 


 

Det obskyra namnet på föreläsningen hittade jag på när jag och min kollega planerade föreläsningen. Jag hade lite feber och vi var trötta, men jag tycker den är rätt käck. Det finns såklart mer att skriva om dagen men detta var allt för denna gång.

Nu blir det middag och sen ska jag jaga nässpray och halsa varmt kanelté. Näve!