Så firar Minnalainen sin jul

Hej Minnalainen, nu är vi såklart nyfikna vad du tänkt göra till jul?
– Hej, jag tänker göra som jag gör varje år, fira med familjen! Med undantag från förra året då jag jobbade julaftonskväll så har vi i princip samma upplägg kring juldagarna. Kvällen innan spelar vi Bingolotto’s uppesittarkväll medans vi dricker öl eller glögg. På julafton klär vi upp oss och jag och brorsorna åker till farsan vid lunchtid, dricker kaffe och tittar på "Vargens son" på VHS. Vid tretiden åker vi hem till mamma och äter julbord, enligt många är det tidigt. Vi brukar ha avklarat julklappsöppningen när Lille John vrålar "Mot Sherwoodsskogen". Efteråt äter vi efterrätt och sen spelar vi sällskapsspel och dricker öl.

Vilka är dina favoriter på julbordet?

– Ugnsomeletten, mammas hemmagjorda chokladpudding och äppelmoset. Ingen jul om inte det står en burk med äppelmos som jag kan ha till mina vegetariska bullar. Andra läckerheter som jag kan rekomendera är de finska jullådorna, helt vegetariska och som att äta en bit av Finland.

Vad klarar du dig utan?
– Skinka, grisfötter, leverpastej…eller förresten, allt kött får gärna fattas på mitt julbord.

Vilket är ditt starkaste tomteminne?
– Enda sen jag varit liten har jag varit livrädd för jultomten. Men starkaste minnet var nog den julen då Iggy hade skaffat en verklighetstrogen tomtedocka som han körde buktalare med. Jag förstod ingenting, varför satt tomten livlös i stolen medans Iggy mimade bakom?

Vad lyssnar du till jul?
– Till jul blir det nog Black Sabbath och soundtracket till Star Ship Troopers, vill jag ha en känsla av jul så spelar jag den gamla dängaren "Vår julskinka har rymt" av Werner & Werner.

Minnalainen, vad önskar du dig i julklapp?
– En massa snö och norrsken!

Till sist, avsluta meningen "ingen jul utan…"
– Vikingatomten och Koskenkorva!