Faktaunderlag från anuset och off topic om internatet

Idag känns det en aningen vemodigt. Mitt tjejgäng, "Vi som gillar mys i 2:an"*, här på skolan har lämnat mig. Alla med undantag från mig går i samma klass inom turism och resliv och de sticker iväg på en fem veckors praktik. Så under fem veckor kommer det inte vara någon dambastu på tisdagar, inga mameluck-filmkvällar på onsdagar, inga ost&vin-torsdagar, middagsbordet kommer att kännas tomt på vardagskvällarna och på helgerna kommer det nästintill vara ödsligt då jag uteslutande har suttit med dem, frukost, lunch och middag. Blurk!

Iallafall, T var sist att lämna skolan så vi spenderade lördagkvällen med att fasas över Melodifestivalen. Jag gick i taket några gånger, allra helst när programledaren-jag-inte-kan-namnet-på inkorrekt påstod att Dead by april var "Sveriges kändaste hårdrocksband". Blurk igen! Kändaste hårdrocksband? Hon måste ha fått sitt faktaunderlag längst in i någons anus. På facebook fick de beyget "Arvingarna möter Rammstein", och det är knappast något bra betyg. Så jag och T förfasades hur svenska folket röstade då Svennes äckliga banan gick vidare, vi försökte stå ut genom att klunka i oss alkohol men inte ens då lät det bra. Ursch och blurk, nu har jag sett min dos av årets melodikarnival, inget mer!. Efter programmet tjötade vi några timmar och sen skickades jag hem då värden hade ögonen på halvstång strax efter midnatt. Själv satt jag uppe fram till morgontimmarna, exakt vad jag gjorde har jag svårt att erinra. Kanske såg jag på anime, eller så spelade jag spindelharpan. Somna kunde jag iallafall inte göra, heh.

Mitt sätt att parera att "Mys i 2:an" är borta i fem veckor blir nog att tvinga min klasskompis som är externat att komma och sova hos mig så att min själ inte tynar bort.
 

* = En utav elevbyggnaderna på skolan är konstruerat att fyra stycken bor tillsammans i ett utrymme. Det finns fyra rum, två toaletter, pentry och ett mindre samlingsrum med tv och soffa. I den elevbyggnanden finns det sju sådana utrymmen och i nummer 2 brukar jag och mina flickor hänga i. Vilket vart mer frekvent då det största uppehållsrummet fick sin tv vandaliserad förra terminen, det vill säga den som är i min elevbyggnad. Och om jag får gå lite off topic kan jag berätta att nu när det är nytt år så innebär det också ny budget för internatet så vi kommer att få en ny tv i uppehållsrummet vilket känns bra. För det har varit spöktomt där enda sen tv försvann. Enda anledningen att man ens ville sitta där var just för att den största tv med dvd-spelare fanns i det rummet. Uppehållsrummet är knappast ett rum där man relaxar i. Jag tar knappast i om jag påstår att det känns som väntrummet till bårhuset då det 1, har vita väggar 2, har svarta skinnsoffor 3, hänger inga gardiner i fönstrena 4, har två svartvita tavlor, 5, vita taklampor med skarpt ljus och vita fula IKEA-lampor i fönstret. Inga färger och inga textiler överhuvudtaget. Det är minst sagt gräsligt, hur tänker folk när de har vitt och svart i sina hem? Dubbel-blurk. Men som sagt, nytt år, ny budget och så sant som jag heter Minna Toivanen så kan jag lova er att det där rummet kommer råka ut för en färgexplosion inom de kommande veckorna.