Jag är trött på präktiga människor som hela tiden är så jävla bra

Ofta får man höra från sina vänner eller bekanta hur jävla bra dom är. "oj oj, igår var jag på spinning i en timma och sen bakade jag hundra bullar för att sen avrunda med storstädning i hela lägenheten och en långpromenad runt nydalasjön". Typ nånting sånt. Hur duktiga dom varit på gymet eller att dom redan har handlat alla julklappar fast det knappt är första advent, är det bara jag som vill trycka ner en smutsig disktrasa i käften på dom? Jag kan omöjligt tro att folk är så #@!% produktiva 24/7, 365 dagar om året. Jag får klåda av ultrapräktiga människor som bombaderar mig på Facebook med sina statusuppdateringar om deras viktnedgång, myspysfredagar och andra bajsnödiga vardagsbravader. Visst, folk ska ha en klapp på huvudet om dom presterat hårt och uppnått bra resultat. Men kom igen, inte ens jag är så dum att jag går på att dom har fått så jävla mycket gjort varje jävla dag, då luktar det bortglömd smutstvätt.  Det är lika unket som att fara hem till någon och inspektera i deras bokhylla och endast se titlar av Tolstoj, Kafka, Goethe, Dostojevskij, Strindberg och "sätt-in-annan-ultrafin-författare", då bör man ifrågasätta vars dom gömt deras "ritktiga böcker". Iallafall, idag hade jag storslagna planer. Första dagen på sportlovet och nu jävlar skulle jag kavla upp ärmarna och vara produktiv. Skriva klart åtminstone två av mina sex uppsatser jag har att slutföra under lovet.  Jo kyss Karlsson att jag fick någonting gjort. Så för att bryta lite mot alla som älskar att ropa ut hur mycket dom har fått gjort under en dag kommer här ett inlägg som heter: 

"Jag skämms inte när jag inte får ett skit gjort"


14:02 – Slår på datorn och startar upp textdokumentet


14:12 – Beslutar efter att ha stirrat på tomt textdokument att lite kaffe kanske får fart på synapsarna.14:34 – Tillbaka på rummet och dags för en liten kaffepaus14:57 – Telefonen ringer!C:a 15:20 – Surfar på mobiltelefonen efter nyheter om Greklands finanskris (och spelar Word Feud emellanåt)


C:a 15:50 – Kommer på att jag har kvar några sidor ur min bok som jag hemskt gärna vill  veta hur den slutar (sen att jag redan har läst den en gång innan är mindre viktigt. Musik i hörlurarna : Patrick Wolf.

 


16:10 – Blir akut nikotinsugen och går ut och blossar.
 16:17 – Upptäcker att min gameboy ligger på sängen och bestämmer mig för att spela lite Tetris. C:a 16:35 – Upptäcker att kaffet är slut i koppen och går iväg och kokar en ny kopp.

 
16:45 – Tillbaka på rummet och inser att textdokumentet fortfarande gapar vitt och tomt. Bestämmer mig för att blogga om hur improduktiv min dag varit istället. 

 

Okej jag fick visserligen ingenting vettigt gjort idag men imorgon lovar jag mig själv att skriva klart min uppsats i Engelska B, påbörja mitt arbete om Finska vinterkriget och skrapa lite på Samhällskunskap B-arbetet. Över och ut, salut!

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Sader Daher

  Snygg mugg!! Vart har du köpt den?

  Tja, det beror på vad du gillar. Men hela andra långgatan är bra. Kellys som ligger bredvid Sejdeln kanske kan vara något för dig. När jag bodde där kostade ölet på hela gatan 32 kr. Så det är nog något liknande nu. Jazzhuset har bra klubbar.

 2. Helena Nilsson Springare

  *skrattar* Det är faktiskt en ganska svår konst att göra… INGENTING.. och att dessutom kunna njuta av det.

  Spinning i en timme förresten? De bara ljuuuger… julkonditionen brukar vara kvar på alla jag känner tills långt in i mars! Råcool mugg btw! Ajlajk it!

 3. Miss Minnalainen

  Svar till Helena Nilsson Springare (2012-02-13 21:16)
  Ja man kräks lite i munnen när man läser om alla dessa ”påstådda” bravader. Själv kan jag öppet tala om för folk om jag spenderat en kväll med att smula ner sängen med chips och lagt spindelharpan två färger! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.