Medvetna härskartekniker och curlade tonåringar

Bra sak: Våren har kommit, och solen skiner!
Dålig sak: Måste sitta inomhus i kvavt klassrum.

Bra sak: Slutade tidigt!
Dålig sak: Har tråksysslor som tvättning, storstädning och organisering av garderoben.

Bra sak: Bastade igår och la ansiktmask & hårinpackning.
Dålig sak: Sköljde inte ur håret till 100%, känns fett.

Bra sak: Fick sitta med på lektion i svenska, de går igenom genus och härskartekniker.  Lyfte fram alla olika härskartekniker och tog upp exempel. Samtalen var mycket givande och det kändes som om folk tog till sig informationen.
Dålig sak: Blir utsatt för en härskarteknik direkt efter, inser att det tydligen rinner igenom öronen på vissa män.

Nu sitter jag och väntar på att mina flickor ska bli klara med sitt möte så att vi kan åka in till "stan" och handla irländsk öl inför lördagen (det är Irlands nationaldag då!). Håller även tummarna att min tvätt hunnit torka tills jag kommer tillbaka. Hatar att jag måste använda torktumlare och torkskåp när det är perfekt torkväder utomhus. Ska skälla på skolan att det borde finnas miljövänligt alternativ, har alltid torkat mina kläder på klädsträck. Måste vara en dödssynd att tumla kläder när det är soligt väder. Sen är torktumlaren obeskrivligt äcklig då ingen begriper att rengöra den efter anvädning. Fullt med snuskigt ludd och annat oidetifierbart äckelpäckel. Jag vill ogärna generalisera, men de flesta artonåringarna som kommer direkt hemifrån har blivit så curlade att de inte fattar att de måste städa efter sig! Att de inte kan "ta för sig" i allmänna kylskåp, att de inte kan stå och skrika utanför ens fönster två på natten en tisdagkväll, att de måste ta bort luddet från torktumlaren och rengöra tvättmaskinsfacken från sköljmedel och att de måste passa tider! När de kommer till en lektion så ska de ha penna och #@!% papper.

Äh, nu ska jag sluta låta som en gammal gnällig tant och hinna ut en stund i solen innan jag måste göra alla mina tråk-uppgifter. Må gott allesammans!

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Bo

    Härskartekniker är inget som bara män skulle utsätta kvinnor för. Det vet varje man som utsatts av en kvinna.
    Jag minns Nalin Pekgul, S-kvinnors förra ordf., som i radio berättade hur hon använde härskarteknik för att få fram de beslut hon ville ha och genom det tysta män. Så är det, säger jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.