Ortopeden rekomenderar kött

Vi hade en diskussion runt matbordet, och ja, jag var den enda vegetarianen. Någon tittade på min vegetariska gryta med ris (som för övrigt såg underbart aptitlig ut) och sa "det kan inte vara bra att vara vegetarian, du kommer att få en massa problem".  En annan deltog i samtalet med att berätta om en vän till hen som fått en av dessa "problem".

"En vän till mig som är i femtioårsåldern och varit vegetarian i flera år har problem med sina leder och knän, så hen gick till doktorn som sa till henom att hen skulle börja äta kött."

Detta får inte mig precis att rusa med plånboken till Ica Maxi för att köpa köttfärs. Jag fick intrycket att hen som sa det här till mig menade "en läkare säger att hen har fått dåliga leder eftersom hen inte äter kött och då måste det stämma".
Nä.
Om en ortoped (jag utgår från att det var det läkaren var eftersom personen har ledproblem) skulle säga till mig att jag måste börja äta kött för att få bättre leder hade jag tackat för mig och gått ut genom dörren. Sen hade jag ringt min mamma och frågat vad hen äter för hälsokost mot henoms knäproblem eftersom det funkar jäkligt bra.

Vad mer pratade vi om? Jo! Att man inte blir mätt på vegetariskt, man måste äta kött för att bli mätt. Ja detta var ett argument värt att notera. Inte undra på att militantiska veganer är så sura hela tiden, de är ju utsvultna för bövelen! Kasta dem en förpackning med köttbullar så kanske det blir ett slut på deras gnäll om svanslösa grisar och kycklingar med skelettproblem.

En sammanfattning om dagens lärdom:

Vegetarianer = utsvultna gräsätare med ledproblem
Kött = Enda proteinkällan

Och så avslutar vi inlägget med att visa upp en bild på baconskivan ni fräser till frukost eller pålägget på eran macka:

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Kalle

  Nej men det där stämmer faktiskt. Jag har nog aldrig träffat en enda grinig, halt och lytt köttätare. Alla som äter kött blir liksom immuna mot de flesta krämpor och bekymmer. Likaså övervikt, anledningen till att så många amerikaner är överviktiga är tvärtemot vad många veganer tror nämligen att de blir feta och krigiska av salladen de tar till hamburgaren. De flesta världskrig går att härleda till en eller annan grönsak. Tyskarnas världskrig berodde på att de åt så mycket surkål för att ge ett exempel.

 2. Uffe N

  Jag har kanske berättat om det tidigare, och i så fall ber jag om ursäkt om mitt upprepande irriterar någon, men en av de roligaste radioinslag jag någonsin hört gällde vegetarianism kontra köttätande.

  P3 hade fått in en (möjligen fanatisk) vegan och en biolog i samma live-sända radiodebatt. Biologen hade ägnat några år åt att studera de enzymer som människans kropp producerar, och av mängderna som produceras dragit slutsatsen att medelsvensson äter för lite kött.

  Det var faktiskt riktigt roligt att höra veganen försöka argumentera mot forskaren. Fast på ett smått cyniskt, brutalt, sätt….

  Förespråkaren för veganism hade egentligen bara känsloargument att komma med, medan forskaren kunde lägga fram att kroppen producerar si-och-så mycket av de olika enzymerna som bryter ner animalisk föda. Den rimliga slutsatsen är då att kroppen väntar sig (om man betraktar den som biologisk maskin) att man skall ha nytta av de enzymerna, och då måste man äta motsvarande mängd lött/fisk/fågel/vad-det-nu-kan-gälla….

 3. Miss Minnalainen

  Svar till Kalle (2012-03-17 16:57)
  Ja du har nog rätt, medelålders gubbar som äter potatis med sin köttbit och brunsås sju dagar i veckan har nog en perfekt hälsa! Vem behöver grönsaker när man har en sådan varierad kost? 😛

 4. Miss Minnalainen

  Svar till Uffe N (2012-03-17 22:44)
  Tråkigt att veganen bara hade känsloargument, när det som bland annat Daniel i sin kommentar visar, finns en del fakta för varför man ska äta vegetariskt. Ska läsa på mera så att jag i framtiden kan ingå i sånna sammanhang.

 5. Miss Minnalainen

  Svar till Stina (2012-03-23 07:48)
  Ja! Jag har han som bakgrundsbild på min telefon, men säg inget till Putte. Han skulle nog inte uppskatta att jag bedrar honom med en annan gris ^^;

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.