Köttfria måndagen – risotto för två!







Idag är det måndag och varför inte äta något köttfritt idag? Här kommer ett recept på en av mina favoriträtter:


Risotto för två! (grundrecept)

1.       Avorioris, 2 dl

2.       En gul lök, alternativt charlottenlök

3.       Vitlöksklyftor 2st

4.       Parmesan, riven cirka 50g

5.       Grönsaksbuljong

6.       Vitt vin, 1dl

7.       Salt och peppar (grovmalet är ett plus)

8.       Olivolja

 

Yksi. Hacka löken och vitlöken, stek i olja på hög värme utan att den tar färg, använd en  tjockbottnad panna.  Tillsätt ris och låt den ”svettas”. Riset ska vara lite ”glasiga”. Krydda med peppar och tillsätt vin och lite buljong.

Kaksi. Nu ska riset långsamt puttra till det är dags att fylla på med mer buljong, cirka 30-40 minuter. Fortsätt tills riset har fått önskad konsistens, tillsätt önskat innehåll, svamp & gröna ärtor är mycket gott. Och givetvist parmesanosten!

Kolme. Vill man att risotton ska vara mer krämig kan man använda lite grädde, avsluta med att krydda med salt, peppar och parmesan.

Servera till någon du tycker om och avnjut en god vegetarisk middag!

 


Bilden är inte tagen av mig utan kommer från Wikipedia.

 

Betyg: 10 vodkaflaskor av 10!

 

Särskilt tack till "Snyggkocken" på min skola som delade med sig av receptet, samt introducerade mig för denna underbara rätt <3