Förbryllande funderingar och B-kändisskap

Vädret på västkusten är lika växlande som humörsvängningar hos en premenstruell fjortonåring och jag vet inte om jag ska ha vinterjacka eftersom det blåser isvindar och regnar småspik eller badkläder när solen gassar på i nästa stund och man hör en gräsklippare brummar på utanför ens sovrumsfönster. Jag frågade en lärare om det var "normalt att klippa gräset såhär sent på hösten" och han skrattade och sa att det inte var det "hemma hos mig".

Förbryllande.

Något annat som är förbryllande är hur jag lyckades köpa så mycket på Ullared igår att kvittot vart en meter långt trots att det dyraste inköpet bara gick på 99:-
Internatkompisarna var alldeles uppspelta för dom fick minsann posera med nån B-kändis vid namn "Ola-Conny", vem den mannen är har jag inte den blekaste aning om eftersom jag aktivt valt att isolera mig från tramsprogram på tv och skvallerblaskor. Men det är extremt förbryllande hur folk kan tycka det är konstigt att man inte vet vem personen är "Vet du verkligen inte vem han är?" som om personen i fråga var nobelspristagare i litteratur eller självaste Karl Marx.

Tre senaste:

 1. Varit i samma rum när en kille dansat balett
 2. Ska gå på bokmässan nästa vecka i Göteborg! (vore det här en blogg som skrev smajlisar så skulle det finnas en smajlis efter den meningen).
 3. Druckit en frappuccino och kört förbi Grimeton radiostation.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Uffe N

  Jag tycker att väldigt mycket av dagens TV är ren skit, och därmed tittar jag inte på det. Där är egentligen bara två TV-program som går just nu som jag bryr mig om: klassikern MASH och geek-komedin The Big Bang Theory.

  Utöver desa två program kan jag tänka mig titta på tex The Vicar of Dibley och Mythbusters, men med lite frågetecken för Mythbusters: programmen är klippta för amerikansk TV som har reklamavbrott var femte minut (eller så), och därmed blir jag irriterad när de utan större anledning byter från en sak till en annan.

  Till en helt annan sak: Grimetons radiostation är riktigt häftig. Var du in i den och kikade? De flesta i min årskull på gymnasiet var dit på studiebesök, och de hade kvar alla gamla växelströmsapparater. För någon som pluggade teknik var det intressant.

  Och vad gäller kändisar så finns det några stycken att hålla reda på: RMS, Linus, Donald Knuth och Alan Turing. Fler än så behöver man inte. Tråkigt nog avled Turing redan på 1950-talet.

 2. Helena Nilsson Springare

  Åh du är en så klok och smart tjej… Det är bra att INTE veta vem / vilka dylika skumma ”kändisar” är.

  För tänk om man tappar bort viktig och relevant information ur lilla hjärnan om man ska hålla reda på alla dumheter som cirkulerar på tv *SUUUCK*

  Hare fint på västkusten! Hälsa Göteborg också 🙂 (Jag har bott på Eriksberg inte långt från den röda bockkranen) uuunderbar stad!

 3. Miss Minnalainen

  Svar till anna (2012-09-30 10:12)
  Det beror på att jag har flest unika besökare på en dag, och tur vore det att man inte hamnar på plats ett bara för att man skriver mycket. För då skulle vi få bloggar som innehöll otroligt mycket bajsnödiga inlägg! 🙂

 4. Miss Minnalainen

  Svar till Helena Nilsson Springare (2012-09-21 08:22)
  Haha, jag ska hälsa till Göteborg. Staden håller på att spräcka sitt egna rekord i nederbörd! Och jag som inte trodde att det var möjligt att det kunde regna mer!!

 5. Miss Minnalainen

  Svar till Uffe N (2012-09-20 22:51)
  Nej vi hann inte in i radiostationen men den ligger bara sisådär fyrtio minuter härifrån så jag ska åka och besöka den någon helg framöver.

  Jag ser ju aldrig på tv så jag är ”förskonad” från all dynga som folk vanligtvis prackas på, postorderkärleksprogram som Bonde söker fru eller Ensam mamma söker…

  (var tvungen att googla på Turing, och jag vart INTE förvånad att se att han var matematiker! Haha)

  Jag var på bokmässan förra torsdagen och träffade Herman Lindqvist, vilket jag var otroligt glad över. Men jag var inte heller förvånad när ingen i min klass visste vem han var…

 6. Uffe N

  Allan Turing var mer an bara matematiker, han är en av dem som grundlade dagens IT. Och han hade också en del i det faktum att ”västmakterna” kunde så småningom vinna över Tyskland i WW2: han arbetade som kodknäckare på Bletchley Park (som då kallades Station X).

 7. Uffe N

  Helt ärligt är det inte särskilt många som vet vem Alan Turing var, och de flesta som känner till honom är datanördar.

  Det finns dock en sak han är känd för, som alla datastudenter kommer i kontakt med förr eller senare: Turing-maskinen. Den är en hypotetisk maskin, som styrs av ett ’program’, och som på något vis är den teoretiska grunden till all vår IT idag.

  Du kan läsa mer på http://sv.wikipedia.org/wiki/Turingmaskin . Som vanligt är den engelska artikeln mycket mer djuplodande, men kräver å andra sidan en mycket bra engelska av läsaren…

 8. Miss Minnalainen

  Svar till Uffe N (2012-10-10 08:51)
  Jag frågade min mattelärare som även är IT-ansvarig på min skola om han visste vem Turing var/är men uppenbarligen är han inte tillräckligt nördig!

  Men å andra sidan vet inte alla vem Alex Patjinovs är trots att de kallar sig för tv-spelsnördar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.