Det var lusekoftor så långt ögat nådde

Vart har man hamnat om man befinner sig som ensam kvinna i en aula med köttätande halvgamla flintskalliga gubbar med lusekoftor och skinnväst? Jo, man har såklart hamnat på en informtaionsträff om rovdjur!

Härom måndagen gick det en föreläsning på kvällen på min skola om rovdjursdebatten med inriktning på just varg, och politisk nörd som jag är gick jag såklart. Men att gå ensam innebär såklart en risk att man kommer vara i minoritet och att man får en hel del skeptiska blickar när man klämmer sig in på en stol bland alla skjutglada jägare. Skeptisen förstärktses givetvist när dom såg att jag bar på en tygväska från Djurens Rätt

Riksjaktvårdskonsulenten Daniel Ligné höll i informationsträffen och ska jag vara helt ärlig har/hade jag hemskt lite inblick i rovdjursfrågan. Och jag kände att som västerbottenbo var det väldigt intressant att lyssna på honom och folket i publiken som delade med sig av erfarenheter och synpunkter på hur dom såg på problemet, att få inblick hur t.ex hallandsbor har det när det kommer till rovdjur.

Det enda stora minuset under kvällen var att Daniel Lignè pratade nonstop utan paus i cirka 150 minuter, det vill säga, det var hemorrojderlångt! Hur gubbarna klarade av att sitta stilla så länge förblir mig en gåta. Bristen på bensträckare och bristen på kaffetermosar gav visserligen lite smolk i bägaren på en föreläsning som annars gav värdefull insikt och information i en fråga som är både brinnande aktuell och framförallt viktigt!
 

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.