Tio böcker att läsa under våren

Har spanat in mitt bibliotek* och plockat ut böcker och komponerat en lista över tio titlar som jag ska läsa nu under vårvintern, först ut är Per Olov Enquist’s "Musikanternas uttåg" som handlar om arbetarrörelsens mödosamma framväxt bland sågverken längs norrlandskusten med fokus på Bureå (för er icke-norrlänningar är det typ ett stenkast från där jag är uppvuxen, så det är roligt med en bok som utspelar sig "hemma"). Vad har du på ditt nattduksbord? Dela gärna med dig!


1.Per Olov Enquist, Musikanternas uttåg 2. Ljudmila Ulitskaja, En munter begravning (R)
3. Jonathan Safran Foer, Äta djur 4. Daniel Björk, Tomas Hemstad m.fl, Bögjävlar (R)
5. Goethe, Den unge Werthers lidande (R)  6. Jan Jörnmark, Övergivna platser
7. Björn Horgby, Med dynamit och argument 8. Lars Olsson & Lars Ekdahl, Klass i rörelse
9. Åke Ericson, Kosovo in progress 10. Jean Hermansson, fotografier

 

 (R) = Repris/Omläsning

 * = Började fundera på när man kan säga att man äger ett bibliotek, googlade och såg att Bromölla har en telefonkiosk som bibliotek! Det klår jag tio gånger om då jag har långt över fyrahundra titlar.