Spiric förnekar sig inte!

Det är allmänt känt att vänstern, av hävd och tradition, aldrig varit, och troligvis aldrig kommer att bli, ett företagarvänligt parti. Det var inte länge sedan partiet tyckte att alla privata företag skulle förstatligas. Nu för tiden låtsas man vara ett parti även för företagare, men bara för de företag med få anställda. Stora företag, som till exempel, Balticgruppen, är inte riktigt rumsrena i Tamara Spiric ögon. Sådana företag är för Spiric vad Israel är för Iran.Något som inte borde existera.

Krister Olsson tror att det kommer att bli svårare att få igen olika projekt och förslag nu när vänstern får större makt i Umeå och det är helt förståeligt. Hans tanke är ju inte att "överge" Umeå utan att investera på andra ställen i Sverige om det visar sig bli för mycket motstånd mot Balticgruppen av vänstern.

Spiric anser att Krister Olsson "spottar på demokratin" för hans åsikter men man kan kanske fråga vem som spottar på vad? Olsson har all rätt i världen att investera var som helst i Sverge, vad än Spiric tycker om den saken. Sverige skulle inte existera utan privata företag och entreprenörer med Krister Olssons drivkraft och det är faktiskt hans demokratiska rättighet att inte gilla vänsterpartiet. Om Spiric tycker att det är att spotta på demokratin så säger det mer om henne och hennes syn på demokrati än vad det säger om Krister Olssons syn på samma sak. 

Man kan inte anklaga Lennart Holmlund för att ha köpt "grisen i säcken" för när det gäller vänsterpartiet så har aldrig deras ståndpunkter varit en hemlighet. Så nu säger vi grattis och lycka till Lennart! 

 

7 kommentarer

  1. Isak

    Att efter ett val försöka korrigera valresultatet med för-
    sök till ekonomisk utpressning för att väljarna valt fel partier är otillständigt. Att inte försvara Tamaras rätt
    till försvar mot osakliga påhopp är också otillständigt.

  2. Peder Westerberg

    Svar till Isak (2010-10-15 19:56)
    Visst har Spiric rätt till sina åsikter men det har även Krister Olsson. Hon anser att det är på grund av att Olsson är ”snuskigt rik” som han tar sig rätten att vara tveksam och lite rädd för vänsterpartiets inflytande och han anser att vänstern inte gillar Balticgruppen och är därför rädd för vad vänsterns inflytande kommer att innebära för hans företag.

  3. Patrik

    Du skrev:

    ”Sverige skulle inte existera utan privata företag […]”

    Sveriges privata näringsliv skulle inte fungera utan en stark och pålitlig stat heller. Sverige som land och stat är inte ensidigt beroende av privata företag. Det är ett ömsesidigt beroende. Ni liberaler lyckas ofta få det till att ett helt oreglerat privat näringsliv löser allting.

    Jag tror inte att alliansens väljare, eller ens du själv skulle vilja bo i ett land där inget är statligt styrt. Sluta låtsas det, för ni älskar ju att styra i individers privatliv lika mycket som ni anklagar vänstern för.

  4. Peder Westerberg

    Sverige SKULLE inte existera utan privata företag men det betyder inte att allt ska vara i privat regi. Liberalismens grund är att individen själv har förmåga att välja vad som är bäst för den. När det gäller hur vi i alliansen älskar att styra människors privatliv lika mycket som vänstern är vi definitivt av olika åsikt och det är väl därför vi har olika partier och olika ståndpunkter.

  5. förvånad,,, nej!

    Det herr Olsson vill göra med sitt hot är att påverka den politiska och demokratiska processen…det är där det har blivit fel. Herr Olsson kan placera sina pengar precis var han vill utan att komma med sådana här löjliga ultimatum.

  6. Hans A

    Tycker du inte själv att det är anmärkningsvärt att en privatperson går ut i media och ondgör sig över vad väljarna i en demokratisk stat avgett för röster?

    Du är verkligen ute på hal is min vän..

  7. Peder Westerberg

    Är det någon som verkligen är ute på hal is är det Tamara, som försöker påverka journalister vad dom skriver. Som privatperson i ett demokratiskt land måste man få uttrycka vad man tycker. Är det någon som verkligen har gjort bort sig totalt så är det fröken Spiric

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.