Hundbajs

Jag tror att de flesta plockar upp sitt hundbajs, men tyvärr är det några som inte gör det. Jag är själv hundägare och bor i centrala staden, men på mina promenader med min hund ser jag nästan ingen kvarlämnad avföring. Det kanske beror på att det finns många hundrastkärl i mitt område, men vad jag sett så finns det även många runt området på Bölesholmarna.

Man kanske skulle kunna sätta upp en informationstavla på Bölesholmarna vart hundrastkärlen finns belägna. Men hundägarna måste även ta ett ansvar att ta upp bajset, för det finns inget ursäkt att inte göra det.

Efter Kommunfullmäktige igår är jag nu formellt vald som gruppledare för Folkpartiet i Umeå och det innebär att jag blir ordinarie i kommunstyrelsen, krisledningsnämnden, Umeå Badhus AB och Umeå Kommunföretag. Jag är både stolt och oerhört glad över det stöd jag fått inom partiet.
Att ersätta Britt-Marie Lövgren är svårt, hon var en oerhört kunnig och duktig politiker. Men samtidigt ser jag det som en stor utmaning. Alla i partiet måste ta ett ansvar, men det känner jag mig inte orolig över. För som det ser ut idag så har vi en bra laguppställning, med många duktiga politiker  som har en stor erfarenhet och kunskap.

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Hundbajs, ja…. Jag tycker att detta är en bagatell jämfört med allt annat som förstör och är skadligt. Hundbajs är en helt naturlig naturprodukt som snart försvinner och dessutom gör nytta. Jag tycker att det är betydligt värre att ta bilen en runda och spy ut avgaser som andra då får andas in- men förstås, det syns ju inte. Vi har en benägenhet att fokusera på det som syns och som vi inte gillar. Reta inte upp dej på lite hundbajs- det är en bagatell i sammanhanget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.