Konkurrensutsätt inte kvinnojourerna

“Ideellt engagemang kan inte upphandlas! Regeringen vill att kommunerna ska upphandla kvinnojourerna. Detta ställer jag mig helt negativ till och där delar jag den uppfattning som socialnämndsordföranden i Sollentuna, Lennart Gabrielsson (FP) har. Lennart skriver i ett pressmeddelande: “-Kvinnojourerna är skickliga på att hjälpa utsatta kvinnor och barn utifrån deras olika förutsättningar. Vi riskerar nu att gå miste om denna kompetens då staten vill att jag och andra socialnämndsordföranden ska upphandla verksamheten. Vi ska självklart ställa krav på kvalitet och rättsäkerhet men inte till vilket pris som helst. Viktigast är kvinnornas säkerhet.”
 
 
Nej, nej, nej! säger jag. Jag har absolut ingen förståelse för att ett så viktigt arbete som till mycket stor del bygger på ett personligt och ideellt engagemang ska konkurrensutsättas. Detta vore förödande för de utsatta kvinnor som har så stort behov av en kvinnojour som de kan känna absolut förtroende för.”
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.