Våld mot kvinnor

Mäns våld mot kvinnor är ett stort samhällsproblem som rör alla. Enligt anmälningsstatistik utsätts över 12 000 kvinnor varje år av våld av en närstående man. Vi får inte heller glömma det mörkertal som aldrig anmäls och alla barn som är med om detta våld. De ideella kvinnojourerna har en viktig roll och utför ett mycket viktigt arbete för de våldsutsatta kvinnorna.

Därför är det glädjande att Regeringen har stärkt det statliga bidraget till frivilligorganisationer som arbetar med våld mot kvinnor med 10 miljoner kronor per år. Förra året förlängdes denna satsning till och med 2014. Nyligen presenterades även förslag om skärpta straff för kvinnofridskränkning och grov kvinnofridskränkning.

För att ytterligare stärka kvinnojourernas verksamhet kommer regeringen även under 2013 återkomma till riksdagen med förslag till resursförstärkning av kvinnojourerna.

Det som inte är glädjande är som jag tidigare skrivit i min blogg att Regeringen vill att kommunerna ska upphandla kvinnojourerna. Ideellt engagemang kan inte upphandlas och detta vore förödande för de utsatta kvinnor som har så stort behov av en kvinnojour som de kan känna absolut förtroende för.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.