Kommunfullmäktige

 På dagens kommunfullmäktige har Folkpartiet och Ulrica Westerlund två interpellationer. Första interpellationen är Barns rätt till trygghet genom vårdnadsöverflyttningar och den andra handlar om ”Kulturväven”, som beräknas invigas i slutet av 2014 och där 700 m2  kommer att utgöras av det s k Kvinnohistoriskt Museum. Där är det två frågor som ställs till kommunstyrelsens ordförande Lennart Holmlund

1. Vilken är den totala budgeten (hyra samt verksamhets- och personalkostnader) som beräknas för driften av Kvinnohistoriskt Museum?
2. Kommer Kvinnohistoriskt Museum att ekonomiskt ingå i kommunstyrelsens budget?
Som jag skrivit tidigare i min blogg så var Folkpartiet var ett av de partier som stod bakom beslutet i kommunfullmäktige över att bygga kulturväven och att det skulle inrymma kvinnohistoriskt museum
 
Men vi har i kommunstyrelsen varit emot extra tilläggsanslag till Kvinnohistoriskt museum och vi har känt oss starkt frågande över den förväntade driftskostnaden på 8 miljoner kr per år samt den stora ytan. Som skattebetalare i Umeå skulle jag vara mycket frågande över 700 kvm museum på det mest centrala läget i Umeå.
 
Jag tror att det är dags att ta ett omtag och se över driftskostnaden kring hela projektet kvinnohistoriskt museum. Och vi får inte heller glömma att Umeå kommuns ekonomi drastiskt har försämrats sen ursprungsbeslutet togs.

2 kommentarer

 1. Björn

  Lite lågvatten i vad du nu säger. Umeås ekonomi har drastiskt försämrats sedan ursprungsbeslutet? Kom detta som en nyhet för dig som politiker att det skulle ske? Detta visste det folk som tillsatt er redan innan besluten togs och många sa det till dig/er också. Samma folk är inte heller förvånade, ej heller att du väljer se över det som rör kvinnans historia. Tack för de orden. Nu vet ännu fler vad Folkpartiet tycker är bortkastade pengar.

 2. Ola Lundgren

  Jag har lite svårt att förstå Björn, Folkpartiet har inte majoritet och därför inte det övergripande ansvaret för umeås ekonomi.
  Mycket av Björns kommentar borde ligga på Lennart Holmlunds och Tamara Spirics blog, varför gör den inte det ?
  Folkpartiet vill inte se över pengarna till kvinnans historia, Folkpartiet ifrågasätter varför 700 kvadratmeter av umeås dyraste hyra skall reserveras till ett något som lika gärna kunde ligga i befintliga lokaler på gamlia.
  Men Björn kanske kan svara på varför skattebetalarna skall betala ockerhyra, när det borde vara enkelt att ordna billigare lokaler på annat håll.
  Speciellt som Björn påpekar att umeås ekonomi försämrats sedan ursprungsbeslutet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.