Chans till karriär!

Lärarna ska också få chansen att göra karriär och därför inför Regeringen särskilda karriärstjänster för lärare Förslaget går ut på att legitimerade lärare ska kunna avancera till förstelärare eller lektor. På så sätt får man ett lönetillskott som förstelärare med ca 5000 kronor per månad och som lektor ca 10 000 kr per månad.

 Jag tror att genom att ge lärare karriärmöjligheter stärker vi den pedagogiska utvecklingen inom skolan. För läraren är den avgörande faktorn för resultaten i skolan och vi måste ge dem möjligheter att utvecklas i sitt arbete.
 
Jag tror även att det är viktigt att vi från kommunens sida satsar långsiktigt på fortbildning och kompetensutveckling för lärare. Vi får inte heller glömma att all skolpersonal har betydelse för eleverna och att det även där behövs en satsning. En satsning på tex elevhälsopersonal skulle även vara viktigt för att stärka skolan.  
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.