Förstatliga skolan

Kommunaliseringen av skolan genomfördes 1991 efter att socialdemokraterna fått stöd från Vänsterpartiet. I 2010 års valmanifest presenterade Folkpartiet ett förslag om att åter förstatliga skolan.

Jag läste på svt text om en undersökning som Utbildningsradion gjort där 48 procent av de tillfrågade rektorerna tror att deras uppdrag skulle underlättas om de i stället var anställda av staten. En lika stor andel anser att skolan bör förstatligas igen.

Jag tror själv att det är dags att ta en ny debatt om frågan, vem som ska driva skolan i framtiden. Många kommuner gör ett bra jobb med skolan, men jag tror att vi får en mera likvärdig skola i landet om man förstatligar skolan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.