Alla har ett ansvar för en lyckad integration i Sverige

Sverige skall vara ett öppet samhälle som välkomnar alla oavsett ursprung. För att få en lyckad integration måste alla hjälpa till, allt från den enskilde medborgaren till de politiska partierna. Från politiken har vi även ett stort ansvar att skapa förutsättningar för en lyckad integration och även skapa en mångfald inom politiken.

 
Många politiska partier i Sverige har olika förslag på lösningar till en lyckad integration förutom Sverigedemokraterna. Jag tror även att det är viktigt att vi politiska partier hjälps åt för att skapa bra förutsättningar för en lyckad integration. Vi har tidigare blivit påhoppade i Folkpartiet gällande språkkravet från andra partier och det har jag haft svårt att förstå varför. Genom att kunna det Svenska språket skapar man möjligheter att komma in på arbetsmarknaden fortare och vad är det för fel på det. Det är även en viktig demokratisk fråga att man ges möjligheten att följa med i samhällsdebatten och kunna följa politiska partier i deras debatter.
 
Grundläggande kunskaper i Svenska är en förutsättning för att komma ut på arbetsmarknaden och därför anser Folkpartiet att språket är en nyckelfråga till en bra integration i Sverige.
En annan viktig förutsättning för att integrationen ska lyckas är ett effektivt arbete mot diskriminering och det ska kosta att diskriminera. Samtidigt ska den som drabbas kunna få hjälp att få upprättelse
 
Vem kan inte hålla med om att när människor från olika kulturer, värderingar, utbildningsgrader och sociala förhållanden börjar leva ihop uppstår fantastiska möjligheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.