Region Västerbottens framtid??

Igår var det Regionfullmäktige i Skellefteå. Tyvärr som vanligt var många ordinarie borta, 14 stolar var tomma på grund av att inga ersättare kunde komma. Hela 24 av 75 ordinarie ledamöter var borta, givetvis finns det många som har giltiga skäl att lämna återbud.

Region Västerbotten är ett kommunalt samverkansorgan som har det regionala utvecklingsansvaret i Västerbottens län. Den 1 januari 2008 bildades Region Västerbotten av länets 15 kommuner och Västerbottens läns landsting
Region Västerbotten arbetar för länets tillväxt och utveckling, man har även vissa fokusområden som tex regional utvecklingsplanering, näringsliv, företagande och turism.
 
Under 2011 tillkom ytterligare verksamheter i och med att Västerbottens läns landsting förde över den regionala kulturverksamheten. 2012 bildades en regional kollektivtrafikmyndighet i Västerbotten som förlades till Regionförbundets Västerbottens Län.
 
I en tidigare statlig utredning säger man att Region Västerbotten i nuvarande form inte är bra. Samtidigt säger man att vi redan har landsting och länsstyrelse som kan sköta regionförbundets uppgifter idag.
 
Jag känner mig själv ytterst tveksam till Region Västerbotten och jag tror inte att fler regionkontor ska etableras på flera platser i länet. Det känns inte som ett sätt att minska kostnaderna och effektivisera verksamheten. Som politiker har vi ett stort ansvar att inte slösa med skattepengar och jag tycker den statliga utredningen var bra.

En kommentar

  1. Pingback: Kritisk mot Region Västerbotten! | PEDER WESTERBERG LIBERALERNA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.