Fel att ta ansvar över skattepengar?

Att ta ansvar är det fel?? Efter måndagens debatt i kommunfullmäktige om budgeten för Kvinnohistoriskt museum, fick vi kritik över att vi inte vill ha ett museum.

Som jag skrivit i min blogg tidigare så var Folkpartiet ett av de partier som stod bakom beslutet i kommunfullmäktige över att bygga kulturväven och att det skulle inrymma kvinnohistoriskt museum.
 
Från Folkpartiets har vi inte sagt nej till ett Kvinnohistoriskt museum, men vill göra ett omtag och se över driftskostnaden kring hela projektet. Den stora ytan på 700 kvm i det mest centrala läget i Umeå är inte billigt. Vi får inte heller glömma att Umeå kommuns ekonomi drastiskt har försämrats sen ursprungsbeslutet togs.
 
Sen tror jag att det är bättre att tex Västerbottens museum driver ett Kvinnohistoriskt museum än att det är i kommunal regi. Från Kommunens sida ska man även anställa 10 årsarbetare för att driva ett Kvinnohistoriskt museum och det är inte billigt. Till vissa saker i kommunen verkar det finnas hur mycket pengar som helst
 
Här kommer kalkylen över vilken personal som behövs för att driva ett Kvinnohistoriskt museum i Umeå.
 
      ·         1 museichef
·         1 intendent/producent
·         1 forskningsansvarig
·         2 pedagoger
·         1 kommunikatör/informatör
·         0,5 programansvarig
·         0,5 utställningstekniker/vaktmästare
·         3 utställningsvärdar/shop
 
 
 

3 kommentarer

 1. Åsiktsmaskinen

  Det är i det närmaste helt vansinnigt.
  Kvinnomuseet tror jag har alla möjligheter att kunna bli något väldigt bra på sikt. Tyvärr spelar nog Tamara Spirics personliga åsikter väldigt stor roll i det hela. Jag tycker det är väldigt olyckligt att blanda ihop politik och person, vilket verkar blivit fallet i denna soppa.

  Dags att våga ta omtag i denna frågan nu. Bra initiativ från Folkpartiet.

  Nu ska bara Folkpartiet våga ta omtag i en annan fråga också!

  Badhuset måste ni fixa till Peter. Att bygga ett litet fjuttbad mitt i centrum med dåliga komunikationer och dåliga parkeringsmöjligheter är precis lika vansinnnigt som soppan kring Kvinnomuseet. Och det kommer kosta så mycket pengar att Kvinnomuseets budget i jämförelse bara kan beskrivas som fikapengar.

  Fixa till det nu.

 2. Ola Lundgren

  En parantes är att ungdomstorgets budget på ca 4 miljoner avslogs av kommunfullmäktige. Men 11 miljoner(8+3) till kvinnohistoriska muset har vi råd med.
  Cynikern i mig undrar om det är så att vi prioriterar museet framför att ordna jobb till socialt utatta ungdommar. Men så kan det naturligtvis inte vara.
  Majoriteten har naturligtvis en ide hur vi skall fortsätta ungdomstorgets arbete där man avslutar mellan 40-45 % av deltagarna i egen försörjning (arbete eller studier)

 3. John Troèng

  Som egenföretagare och trogen Umeåbo, blir jag upprörd, jag läser om fördelningen av pengar, och att ungdomstorgets budget (4miljoner) blivit avslagen. Och att vi satsar 11 miljoner på kvinnohistoriska muset, detta måste vara ett dåligt april skämt !

  Som företagare har jag fått lära mig att, satsa på saker och ting som generar pengar! , det måste jag för att kunna överleva, och ha mat på bordet,…köpa sälja, göra en liten vinst o,s,v…. Det är lite som företagares ABC. 🙂 (hoppas även Tamara förstår detta)

  Hur i h vetet tror någon, att ett kvinnohistoriskt museum ska genera pengar, till något som skulle kunna ge något tillbaka för oss här i Umeå, fråga vilken investerare som helst som råkar ha 11 miljoner över….
  – hej skulle du vilja satsa (investera) 11 miljoner på ett kvinnohistoriskt museum?

  -skulle inte tro det! ( troligaste svaret)

  Nu måste vi ta oss samma och sätta stopp för den här ”vänsterflumen” ! Och dessa, personliga åsikter i detta vansinnes projekt

  Satsa på ungdomarna, våran framtid! Umeås framtid! Det kan ge oss ett försprång i Umeå , och till ett föredömen i övriga Sverige.
  Fläta ihop skola, utb, idrott, och låt oss beakta, ungdomar som är intresserade av att jobba, och bli entreprenörer.

  Annars riskerar vi att hamna längst ner i samhället, med en massa
  Castrokramare, talibantolererare och allsköns halvgrumlig halvkommunism.
  Jag tycker Umeås invånare, skattebetalare, och ungdomar förtjänar bättre !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.