Hot hjälper inte när det gäller mobilnätet

Det är bra att man höjer tonen mot operatörerna när det gäller Mobiltäckningen, men det räcker inte. När jag var på ett möte angående kollektivtrafiken, fick jag veta att ibland när bussarna är i Obbola fungerar inte vissa betalningskort på bussen, på grund av att mobilnätet har dålig mottagning.

I dagens samhälle blir vi mer och mer beroende av mobiltelefoner och de fyller även viktig funktion i samhället. Många företag i Norrland är även beroende av ett fungerande mobilnät, företag som ger oss jobb och välfärd. Det är även mycket allvarligt problem att man på vissa håll i landet varken kan larma räddningstjänst eller ambulans.

It och energiministern Anna-Karin Hatt hotar med skärpt lagstiftning om inte mobiloperatörernas nät förbättras och deras täckningskartor stämmer bättre med verkligheten.

Hot brukar inte hjälpa och därför anser jag att en lagändring är nödvändig omgående. Nu finns det inte någon lag som säkerställer att mobilnätet fungerar och det kan inte fortsätta vara så att det är operatörerna som avgör om och när, det ska vara lönsamt att bygga ut ett mobilnät för alla
 
 
 

En kommentar

  1. Hans

    Inkompetenta kunder som inte vet vad dom köper gör inte saken bättre! Somliga verkar tro att en ”mobil” är som ett strykjärn, är det varmt så funkar det, radio är radio och ju mer av korta frekvenser desto större problem! För glesbygdarna finns ju de gamla frekvenserna från NMT-tiden via net1. Radio Västerbottens aktiviteter med skämskartan var ett amatörmässigt försök att reda upp de problem som finns, de kunde ju inte ens skilja på fast och mobil trafik!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.