Norrlands huvudstad även i idrott

Man pratar om Skellefteå och Luleå i dagarna, men det är Umeå som är Norrlands huvudstad i idrott. Vi har en mycket större bredd på idrotten än de andra Norrlandstäderna. Tyvärr förlorade vi båda SM finalerna i Innebandy, men vi är fortfarande innebandyns huvudstad. Var helt säker på att Dalen och IKSU skulle vinna i helgen.

Nu har fotbollen startat på allvar och glädjande var att både Umeå Södra i elitettan damer och Umeå FC div 1 Norra Herrar vann sina matcher i helgen. Alltid roligt med en bra start på serien. Ser med spänning emot vad UIK kommer att prestera i Damallsvenskan, tror på en skräll i premiären med seger mot Tyresö borta.

Får avsluta med att säga grattis till Skellefteå AIK efter 2 raka segrar mot Luleå i hockeyfinalen. Guldet kommer välförtjänt att hamna i Skellefteå

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.