Folkpartiet går framåt!

Nu när det närmar sig valet, så kommer det många opinionsmätningar gällande partisympatier från olika institut. SCB presenterade idag sin stora partisympatiundersökning och där har Folkpartiet glädjande en ökning från november 2012 med 0,5 %. (Maj 2013 6,0 %- Nov 2012 5,5%) Den mätning som Sifo gjorde under samma tidsperiod ökade Folkpartiet från 5,4% till 6,4%.

Nu är det lång tid fram till valet och det kommer att hända mycket tills dess. Det som ännu inte har kommit fram, är vem som Socialdemokraterna vill samarbeta med i ett eventuellt regeringsalternativ till Alliansen. Nu har Stefan Löven Socialdemokraternas partiledare i och för sig lovat att i god tid före valet berätta, vem (S) ska ingå i allians med för att ha ett alternativt regeringsalternativ. Men jag tror själv att han kommer att vänta ända in i det sista med att berätta det och därmed tar han en stor risk.
Enligt en tidigare artikel i Aftonbladet säger Miljöpartiet och Socialdemokraterna att vänstern inte ingår i planen för framtiden. Istället funderar man på någon annan lösning, med Folkpartiet som ett alternativ.
Nu är det Aftonbladet som har kommit fram med uppgifter, men om allt stämmer så kommer Vänstern, inte ha några partier att vända sig till för ett samarbete i framtiden.
 
Det som kommer att vara viktigt fram till valet är att vi i Folkpartiet når ut med vår politik till väljarna och att vi även står fast vid vår liberala ideologi. Vi får inte heller göra som andra partier som vänder kappan efter vinden.
 
(Några intressanta synpunkter från Aftonbladet)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.