Lång lista av ärenden!

I dag på kommunfullmäktige är det en lång lista av ärenden. Från Folkpartiets sida har vi en mycket intressant motion skriven av Peter Sedlacek, som handlar att göra om befintliga F till 5 skolor till F till 6 skolor, samt att man vid framtida nybyggnationer utgår från denna struktur.

I vanliga fall skulle vi haft budgetfullmäktige idag,  men (V)+ (S) har valt att skjuta upp budgetbeslutet från juni till oktober. Genom att styra problemet framför sig ger man våra verksamheter sämre förutsättningar gällande de stora besparingarna. Om vi hade tagit budgetbeslutet i juni istället för oktober, så hade nödvändiga besparingar redan kunnat träda i kraft snabbt efter årsskiftet.
Jag tycker att som ansvarig politiker i Umeå kommun måste man ta ansvar och inte skjuta problemen framför sig. 
Nu är läget som det är och då är det viktigt att vi sänder signaler till våra verksamheter att man redan nu ser över vilka besparingar som måste göras

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.