Det närmar sig!

Tiden har gått otroligt fort sen förra valet och snart är det mindre än ett år kvar till valdagen den 14 september 2014 som gäller Sveriges Riksdag, Landstingsfullmäktige och Kommunfullmäktige. Men innan dessa tre val kommer det att vara valet till Europaparlamentet och för Sveriges del kommer det att hållas den 25 maj. Det är första gången sen Sverige kom med i EU som alla dessa fyra val hålls samma år.

En fråga som kommer att få stor betydelse i valet är vår framtida äldreomsorg och eftersom jag i grunden är socialliberal så kommer den att få ett stort utrymme i mitt politiska arbete. Många känner idag oro över den vård, man kommer få när man blir gammal. En bra äldreomsorg är en rättighet som har betalts genom skatten under den yrkesverksamma perioden av livet och därför har man rätt att kräva en bra äldreomsorg

Från Folkpartiets sida vill vi även ha valfrihet i äldreomsorgen. Makten skall flyttas från politikerna till de äldre och deras anhöriga och ingen skall tvingas att bo där politikerna vill att man ska bo Som politiker har vi även ett stort ansvar att äldreboenden håller en hög kvalité oavsett om det är i privat eller i kommunal regi.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.