Vi står inför stora utmaningar inom skolan

En av de viktigaste frågorna som kommer att diskuteras i valrörelsen är Sveriges framtida skola. Som alla vet står vi inför stora utmaningar i skolan i framtiden Om vi ska få en nationell kunskapsskola och vända kunskapsresultaten behövs en stor förändring och att förstatliga skolan skulle vara ett steg i rätt riktning.

Jag tycker att det är dags att staten tar över ansvaret för skolan för att få en likvärdig skola i landet. Många kommuner gör idag ett bra jobb med skolan, men på många håll fungerar det inte alls. Många lärare och rektorer har även olika förutsättningar, beroende på vilken kommun man tillhör.

3 kommentarer

  1. Erik Jonsson

    Kan du utveckla ditt tyckande? Vad innebär det konkret att en Kommun gör ett bra jobb med skolan? Och vad betyder konkret det att det på många håll inte fungerar?

  2. Janne

    Menar du då även de privatägda skolor som finns? Eller innefattas inte de i din tanke på förstatligande, då den går emot den liberal ideologin att tjäna pengar även om det är finansierat av skattepengar?

  3. Erik

    Det är sorgligt att folkpartiet har förlorat sin liberala sida. Varför slår ni inte bara ihop er med socialdemokraterna? Ni är ju i stort sätt samma parti, bara en annan logga för partiet.

    Att förstatliga skolan är inte rätt väg att gå. Vad än Staten ska försöka förbättra går alltid fel. Hela tiden händer det motsatta av vad som var tänkt eller så händer det som var tänkt men med oförutsedda och allvarliga konsekvenser. Räcker det inte med att ni redan förbjudit hemskolning och på sätt redan förvärrat situationen?

    Mera privata skolor, där skolan faktiskt kan tjäna pengar på att ge en bra utbildning. Hur en person som påstår sig vara det minsta liberal kan sitta och förespråka statligt övertagande av skolan är bortom mitt förstånd. En värld där hemskolning är förbjuden och statlig skola är det enda alternativ som finns är skrämmande. Snacka om den perfekta propaganda maskinen för staten.

    Jag hoppas att svenska folket börjar vakna upp och inse att vi är vuxna människor som kan ta vara på oss själva. Vi kan utbilda våra egna barn om vi så vill. Vi kan bestämma över vad vi sätter i våran kropp. Vi behöver verkligen inte ge en massa skatt för att finanserna massa storslagna idéer för er socialingenjörer som ska göra allt bättre. Ni som ”vet” vad vi verkligen behöver. Eller de ofantliga löner ni kräver för att ”förbättra” vårat land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.