Sommaren i City

Sommaren i City, vilket lyckat arrangemang! Till och med vädret har visat sig från sin bästa sida. Nu återstår en kväll, den 24/7, och det är bara att hoppas att vädret kommer att vara bra även då. Sommaren i City består av 3 kvällar under juli månad med kända artister, mitt i Umeå centrum, och det är gratis för publiken.

Igår var det Ungerska bandet som har blivit utsedda till Europas bästa Kiss-tributeband, På dagen var det Allsång med Tuffe Uffe och Clownen Clara och det fanns även en hoppborg och karusell.

Nästa år kommer det att vara U x U festivalen som bygger på crowdfunding och festivalområdet kommer att vara på Hedlundadungen. Jag tror att festivalen kommer att bli lyckad och att man även lyckas med att få bra artister dit.

Men det som Umeå behöver är en stadsfest i centrum, precis som Storsjöyran i Östersund. Tyvärr har många festivaler och stadsfester gått i konkurs de senaste åren och det har ibland berott på dåligt väder. Igår träffade jag en bekant och vi pratade om en stadsfest i Umeå. Han hade ett bra förslag att man skulle involvera Folkets Hus i festivalområdet och därmed kunna ha scener inomhus, om det skulle bli dåligt väder

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.