Internationellt samarbete

I dagarna har jag haft förmånen att närvara, när vi i Umeå kommun har haft besök från en delegation från Shaanxiprovinsen i Kina. Jag tycker att det är bra att vi i kommunen har ett internationellt samarbete och det är även en del av den övergripande utvecklingsstrategin för Umeå kommun. Det är även viktigt för att stärka Umeåregionens attraktionskraft.

Här kommer lite fakta från Umeås hemsida om det samarbete vi redan har

Kina, Xi´an

Umeå kommun har avtal med Xi´an sedan 2007. Avtalet fokuserar på ekonomi, kultur, bioteknik, miljöteknologi, utbildning och näringsliv, Xi´an är huvudstaden i Shaanxi provinsen med 8 miljoner invånare. Staden har en lång historia och är ett mycket populärt turistmål. Umeå kommun jobbar sedan 2011 i två miljöteknikprojekt; ”Sustainable Waste and Energy management” och ”Sustainable Water Management” tillsammansmed Xi´an. Projekten fokuserar på kunskapsutbyte och skolsamarbeten. Under 2011 hölls ”World Hortoculture Exhibition”i Xi´an, som är en av de högst värderade händelserna i Kina med 15,7 miljoner besökare från hela världen. Bland alla trädgårdar fanns Umeå representerad som Sveriges trädgård, en av de mest populära trädgårdarna. Som uppföljning av Hortoculture Exibition diskuteras nu att Xi´an ska bidra till blomsterinstallationer i Umeå under 2014

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.