Det märks att valet närmar sig och jag längtar verkligen till valrörelsen.

Valet närmar sig och det märks bland annat genom att partiernas nomineringsarbete har börjat. Jag kommer inte ha synpunkter på andra partiers kandidater och då tänker jag främst på vem som ska efterträda Lennart Holmlund i Socialdemokraterna. Det enda jag kommer att ha synpunkter på är Socialdemokraternas samarbete med Vänstern. Samarbetet mellan S och V har inte varit bra för Umeå och inte heller för Umeås näringsliv.

Det finns många frågor som är viktiga i valet, men jag tror att mest fokus kommer att hamna på tillväxt, äldreomsorgen och skolan.

Vi står inför stora utmaningar i Umeå kommun och en av de viktigaste frågorna för Umeås tillväxt är tillgången till bostäder. Vårt kommunala bostadsbolag AB Bostaden är den i särklass viktigaste aktören på bostadsmarknaden i Umeå. Om vi ska förbli Norrlands huvudstad behövs mera hyresrätter och då måste Bostaden öka nyproduktionen av hyresrätter.

Äldreomsorgen är en annan viktig fråga och eftersom jag i grunden är socialliberal så kommer den att få ett stort utrymme i mitt politiska arbete.Som jag skrivit tidigare i min blogg tidigare känner många idag oro över den vård, man kommer få när man blir gammal. En bra äldreomsorg är en rättighet som har betalts genom skatten under den yrkesverksamma perioden av livet och därför har man rätt att kräva en bra äldreomsorg.

Om man ser till skolan, så tror jag att det är dags att staten tar över ansvaret för skolan för att få en likvärdig skola i landet. Många kommuner gör idag ett bra jobb med skolan, men på många håll fungerar det inte alls. Många lärare och rektorer har även olika förutsättningar, beroende på vilken kommun man tillhör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.