Idrotten är en viktig del i mitt liv!

Idrotten är en viktig del i mitt liv och jag är oerhört stolt över Umeås föreningssliv.Vi har ett fantastiskt föreningsliv i Umeå, med hårt engagerade föreningar och engagerade ledare. I Umeå kommun har vi även hårt arbetande tjänstemän inom fritid som verkligen brinner för sitt arbete

Men det som är viktigt är att vi politiker ger föreningarna förutsättningar för att kunna bedriva sin verksamhet; det behövs bland annat genom bra anläggningar och ekonomiskt stöd.

Något som verkligen behövs i Umeå är Gymnastikens Hus och det är något som vi i Folkpartiet kommer att driva så att det verkligen blir av!

Snart är tyvärr VM i friidrott över och som sportintresserad känns det tråkigt. Det har inte varit så många framgångar för det Svenska laget tills Abeba Aregawi sprang hem VM-guldet på 1500 meter. Det är bara att gratulera till en säker seger för Abeba, men jag blev ändå lite nervös på upploppet.

Jag har alltid haft stavhoppstjärnan Jelena Isinbajeva som favorit, men efter hennes uttalande om Emma Green Tregaro är jag bara glad att hon inte kommer till DN-galan. Nu har Jelena efter sitt uttalande gjort en halv pudel, men det kom efter en enorm kritik mot henne. Som Svensk är jag oerhört stolt över att Emma Green Tregaro målade sina naglar i regnbågsfärger i protest mot Rysslands nya lag som förbjuder homosexuell propaganda.

Jag läste Lennart Holmlunds blogg,  där han skrev om att Ishockeyn är folkets sport i Umeå och jag kan bara hålla med. Jag är oerhörd glad över det stora intresset för hockeyn som även kommer att gynna andra klubbar som tex Tegs SK.  Jag hoppas även att Löven inom en snar framtid når Elitserien, en stad som Umeå med så stort hockeyintresse ska bara ha ett lag i Elitserien

Jag är oerhört imponerad och stolt över, vad Emma Grenn Tregaro har gjort!

Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.