Inget ekonomiskt utrymme för kvinnohistoriskt museum

Igår presenterade vi Alliansens förslag till budget för 2014!  I vårt förslag tror vi att det inte går att skjuta upp renoveringar av skolor hur långt som helst. Om man ser till Sofiehemsskolan så har den redan akuta fuktproblem och källaren är avstängd. Tegs centralskola är en skola som har i många år väntat på renovering. Skolbyggnaden är mer än 50 år gammal och aldrig grundligt renoverad.

När det gäller Tegs centralskola, Rödängsskolan och Sofiehemsskolan, vill därför utföra renoveringar ett år tidigare än Vänsterpartiet och Socialdemokraterna.

När det gäller kvinnohistoriskt museum finns det inget ekonomiskt utrymme för det kommande år. Det sparar 2,5 miljoner kronor för 2014 och 8 miljoner kronor för kommande år. Som skattebetalare i Umeå skulle jag även vara mycket frågande över 700 kvm museum på det mest centrala läget i Umeå

 

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Som skattebetalare ifrågasätter jag en idrotts- och motionsanläggning på 11 300 kvm på det mest centrala läget i Umeå, en anläggning som än inte har klart med lagakraft-bygglov medan Kvinnohistoriskt museum byggs och utformas och har anställda på gång/eller redan. Dessutom till bråkdelen av investeringskostnad och 1/4 i drift.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.