Det verkliga hotet!

I dagens VK på ordet fritt kan man läsa att Alliansen vill stoppa tillväxten i Umeå. Är det någonting som är det verkliga hotet mot tillväxten i Umeå, så är det socialdemokraternas samarbete med vänstern.

Det som man verkligen kan konstatera är att utvecklingen har försämrats för vår kommun de senaste åren. Sämre befolkningsökning, sämre takt på bostadsbyggandet, högre sjukfrånvaro bland kommunens personal. Det som även är bekymrande är att Vänsterpartiet i Umeå, tillåts påverka den praktiska politiken.

Att Vänsterpartiet dessutom förhindrar att det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden, ökar nyproduktionen av hyresrätter är heller inte bra. När man såg vänstern och socialdemokraternas budgetutspel så verkade den röda tråden vara, att allt är regeringens fel.

Sanningen är att Umeå kommun har gjort överskott under många år, och trots en hög skattesats i kommunen, så får vi ut mindre av vår verksamhet med jämförbara kommuner. Att då sitta och vänta på att regeringen ska lösa Umeå kommuns ekonomiska problem är då inte trovärdigt

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.